VZV wint in Venlo
Uitgegeven op 11-02-2018 om 14:19  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Maedilon/VZV heeft zich knap hersteld van de gevoelige 37-25 nederlaag voor de beker tegen de koploper in de Eerst Divisie DSVD in Deuringen. De terugkeer Lotte Prak bracht rust en stabiliteit terug. De uitwedstrijd in en tegen Venlo werd met 21-24 gewonnen.

Bij VZV was Jane Kramer weer zo goed als hersteld van haar lichamelijke ongemakken en heeft Lotte Prak zich ook weer bij de selectie gevoegd. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer kon de versterking in deze fase van de competitie uitstekend gebruiken. De terugkeer Lotte Prak bracht de rust en stabiliteit terug in het kwakkelende team, dat in voorgaande wedstrijden telkens voor rust op grote achterstand werd gezet.
Het gehele team speelde vanaf het begin van de wedstrijd stukken beter dan in de afgelopen weken en had nagenoeg de hele eerste helft een voorsprong in handen.
Alleen na twintig minuten spelen pakte de ploeg uit Venlo voor het eerst een voorsprong 9-8, al werd die meteen weer ongedaan gemaakt door twee treffers van Roos de Vries en de in de eerste helft goed op schot zijnde Lotte Prak. Ruststand 12-12.


Lotte Prak neemt VZV op sleeptouw met 6 treffers - foto Patrick Hogervorst

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wisten Lisanne Kolken en Joyce Hillen met nog 10 minuten op de klok een 18-16 achterstand ongedaan te maken.
De stand bleef gelijk door prima keeperswerk van Amber Zomerdijk tot 20-20 waarna Jane Kramer met drie treffers het beslissende gaatje wist te forceren 21-23.
Florance Kos scoorde de laatste treffer in deze aantrekkelijke wedstrijd, waar het team van Betty Plasmeyer een dik verdiende overwinning in de wacht wist te slepen. Einstand 21-24.
Met de terugkeer van Lotte Prak en het beduidend betere spel van het gehele team, zou VZV na een moeilijke start mogelijk het seizoen toch nog naar behoren kunnen afsluiten.

Doelpunten: Lotte Prak 6, Jane Kramer 5, Roos de Vries 4, Joyce Hillen 4, Lisanne Kolken 3, Djazzmin Trabelsi 1 en Florance Kos 1.

Programma zaterdag 17 februari:
20:45 uur: Maedilon/VZV Ds.1 - Borhave Ds.1 - Sporthal 't Zijveld.
19:00 uur: Maedilon/VZV Ds.2 - Cometas Ds.1. Sporthal 't Zijveld.

Theo Moras
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Opel Blitz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...