Succes ontwaakt uit winterslaap
Uitgegeven op 04-02-2018 om 17:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De voetballoze zondagen zijn voorbij. Na vele weken zonder wedstrijd moesten de mannen van Jan Loew het opnemen tegen de Zandtemer formatie van Wieringer en oud Succes-trainer Marco Kuut. Het moeilijk te bespelen veld bleek een sta-in-de-weg voor oogstrelend voetbal. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 3-3.

Geel-zwart opende sterk, won zo goed als elk duel en creëerde al snel de eerste kansen. In de razendsnelle omschakeling scoorde Geel-zwart binnen het eerste kwartier twee keer. Lex Tas bewees zijn kracht door oog in oog met keeper Martijn Lont koel te blijven. De uitblinkende Matthijs Bleijendaal liet niet veel later Maikel Hoekstra zijn hielen zien en schoof simpel in de korte hoek binnen. Succes leek nog volop in de winterslaap te verkeren. Toen Jeroen Metselaar tot overmaat van ramp Mark van Woesik binnen de zestien aantikte leek de wedstrijd al gespeeld. Met een geweldige reflex keerde Martijn Lont de toegekende penalty van Bleijendaal en hield daarbij Succes in leven.

De ommekeer kwam plotsklaps na een half uur voetballen. Waar voor die tijd vrijwel niets lukte voor Succes, ging de motor opeens soepel lopen. De fantastische voorzet van Rick Jansma op de goed doorgelopen Toine Bugel was het startsein voor een behoorlijke opleving. Bugel schampte de bal precies goed met zijn hoofd en keeper Boyd van der Wey had het nakijken. Vijf minuten later tekende goalgetter Kevin de Bruin voor de gelijkmaker. Bart de Kleine stuurde de spits precies op tijd weg en oog in oog met keeper van der Wey faalde hij niet. Nog voor de rust kwam Succes zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Stef de Koning belandde pardoes voor de voeten van Bart de Kleine. Zijn puntertje hobbelde zomaar het doel in. 3-2.

Na de thee bleken de rollen weer omgedraaid. Geel-zwart kwam veel sterker de kleedkamer uit en al snel was daar de gelijkmaker. Weifelend optreden van de Succes-defensie bleek koren op de molen van Joeri van Klink. Geheel vrijstaand tikte hij de 3-3 binnen. Dat diezelfde van Klink de geel-zwarten niet op voorsprong zette was een wonder. Tot twee keer toe miste hij vlak voor doel.

In de verder saaie tweede helft bleken de hoogtepunten schaars. Twee maal een scrimmage voor het doel van Geel-zwart leverde niet het gewenste resultaat op. Zowel Job van den Esschert als Maikel Hoekstra zagen hun inzet gestopt. Het enige hoogtepuntje wat restte was de invalbeurt van junior Tom Kamp. Over negentig minuten gezien een terechte uitslag. Wat achteraf gezien spijtig was, was dat koploper Winkel gelijk speelde tegen DWOW, waardoor Succes bij winst de koppositie in handen had kunnen nemen. Volgende week moet Succes aantreden op het kunstgras van Schagen.