Wiron laat overwinning uit handen glippen
Uitgegeven op 04-02-2018 om 18:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron leek lange tijd op weg naar een overwinning op MOC. Diep in de tweede helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus. In nauwelijks één minuut kwam MOC langszij: 2-2.

Wiron kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de tweede minuut kopte Mark Schouwenaar uit de eerste corner raak, 1-0. De thuisclub had het heft stevig in handen en nog geen tien minuten later was het opnieuw raak, 2-0. MOC had in de beginfase nauwelijks verweer en Wiron kreeg riante mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar verzuimde dat te doen. Wel werden twee doelpunten, al of niet terecht, afgekeurd wegens buitenspel na een vlagsignaal van de grensrechter.


Dennis Veldhuis moet na een half uur spelen gestrekt naar de hoek - foto's Reijer Zwart

MOC moest ruim een half uur wachten op de eerste reële kans. Eén van de spitsen werd door de Wiron-verdediging over het hoofd gezien en kon ongehinderd op doel schieten. Dennis Veldhuis strekte zich en wist de inzet in de hoek weg te stompen. Het gaf MOC moed, want de bezoekers worstelden zich steeds meer onder de druk van Wiron uit.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Wiron speelde matig en MOC ging op jacht naar doelpunten. Sebas de Jong had een goede mogelijkheid om de overwinning voor Wiron veilig te stellen. Hij speelde zich goed vrij in het strafschopgebied, maar zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. MOC kreeg de meeste kansen, maar de voorhoedespelers verprutsten vooralsnog de opgelegde kansen.


MOC heeft er lang op moeten wachten, maar scoort eindelijk

Pas tien minuten voor tijd gebeurde wat er al een tijdje zat aan te komen. Joris Bootsman schoot eindelijk raak, 2-1. Nog in dezelfde minuut scoorde David Kroon de gelijkmaker, 2-2. Dat was gezien de krachtsverhoudingen uiteindelijk een terechte eindstand.

(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi linea Sol 5drs
€ 5.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...