Tonegido, karakter, ervaring, twee punten
Uitgegeven op 21-01-2018 om 19:36  |  link  |  bewaar  |  print

SINT PANCRAS - De handballers van Tonegido moesten zondag naar Sint Pancras voor de uitwedstrijd tegen Vrone. De thuiswedstrijd werd met speels gemak gewonnen 32-15.

Toch mocht de ploeg van Vrone niet worden onderschat. De snelle jonge ploeg begon vanaf het eerste fluitsignaal fel aan de wedstrijd. Even leek het of Tonegido toen al het nakijken had. Verdedigend had Tonegido het vooral in de beginfase erg lastig. Het verschil liep op naar vijf punten en er moest voor de aansluiting gevochten worden. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Wieringers beter in hun spel en de achterstand werd terug gespeeld naar een punt 12-11.

Vrone had de betere eindspurt richting de rust en ging met een 16-12 voorsprong naar de kleedkamer. De tweede helft mest het anders, verdedigend werd de zaak vastgezet en Tonegido slop dichterbij. Pas bij 18-18 kwamen de heren voor het eerst op voorsprong, het gat was gedicht en de voorsprong was daar. Op karakter en ervaring werd de voorsprong vergroot naar vier punten. De hectische eindfase leverde over en weer een aantal tijdstraffen op maar de voorsprong kwam nooit in gevaar. Waar Tonegido eerder dit seizoen dergelijke achterstanden niet wist goed te maken toonde het nu karakter. Op ervaring werd deze wedstrijd over de streep getrokken. Uiteindelijk ging Tonegido met een 23-25 naar huis. Volgende week zondag om 13:00 uur de thuiswedstrijd tegen Hercules.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
MUZ park Oosterland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...