Activiteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 05-01-2018 om 12:02  |  link  |  bewaar  |  print

Wintersprookje

SCHOORL - Het sneeuwt, het sneeuwt! Eindelijk! Vrouw Holle woont bij de Toverput. Wie wil haar graag helpen? Wie schudt de kussens zo goed als ze kan ? Kom kijken hoe dit sprookje goed afloopt. En na afloop maken we een eigen sneeuw -kabouter.


Vrouw Holle-rosalinde bij de put - foto Ellen Scholten

Deze voorstelling van poppentheater 'Belletje Sterk' is op zondag 14 januari en zondag 11 februari. Aanvang 11:00 en 14:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.
Buitendag: Uilen

SCHOORL - Regelmatig zijn de uilen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer te horen. Als het begint te schemeren zijn de bosuilen aan de binnenduinrand te horen. Op zondag 21 januari bieden we van 11:00 tot 16:00 uur een dag vol uilen activiteiten aan.


Uilskuikens - foto Gerrit Stam

Ontdek wat uilen eten, door een uilenbal uit te pluizen. De presentatie van de uilen in het buitencentrum geeft een kijkje in het leven van de uil. Knutsel zelf een uil en sluit de activiteiten af met een broodje bakken. De kosten voor de activiteiten samen zijn € 5,00 per kind. Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld, deze kun je bestellen op de website www.staatsbosbeheer.nl.
Elke derde zondag van de maand bieden we komend jaar samen met onze vrijwilligersbuitendagen aan. Op deze dag kunt u samen met (klein-) kinderen een heerlijke natuurdag beleven.
Poëzieworkshop


Schoorlse duinen in teken van Week van de Poëzie

SCHOORL - De Schoorlse Duinen zijn niet alleen prachtig, ze vormen ook een bron van inspiratie voor dichters in de dop. In het kader van de landelijke Week van de Poëzie, van 25 tot en met 31 januari 2018, organiseert Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen op woensdag 17 januari om 10:00 uur een poëzieworkshop voor kinderen, die graag willen leren hoe je zelf een gedicht schrijft. En je kunt er nog een prijs mee winnen ook.

We beginnen met een inspirerende zintuigenwandeling door de Schoorlse Duinen onder leiding van een Duingids van Staatsbosbeheer. Aansluitend kunnen alle deelnemers een workshop volgen van niemand minder dan dichter Theo Olthuis. In een boeiende workshop 'Dichten doe je zo' geeft hij de deelnemers richtlijnen en handvatten om een zelf een gedicht te kunnen schrijven. Deelname kost € 3,50.
Aanmelden kan bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen of telefonisch via 072-5093352 (tussen 10.00 en 17.00 uur). Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer dus snel!

Een selectie van de door de kinderen ingestuurde gedichten wordt tentoongesteld in het Buitencentrum van de Schoorlse Duinen tijdens de Week van de Poëzie.
Op zondag 28 januari om 12:00 uur wordt de expositie feestelijk geopend en worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...