Roelof Luinge bij Succes
Uitgegeven op 30-12-2017 om 20:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op zondag 14 januari neemt gastspreker Roelof Luinge je mee in zijn langdurige carrière als scheidsrechter. Hij vertelt met vele anekdotes over zijn carrière als voormalig topscheidsrechter, op nationaal en internationaal niveau. De bijeenkomst in de kantine op het sportcomplex aan de Belterlaan in Hippolytushoef begint om 15:00 uur en wordt aangeboden door de Club van 100 van v.v. Succes. De entree is gratis en iedereen is welkom.Imposante carrière en een echte liefhebber

Roelof Luinge werd in 1955 geboren in Eelde waar hij zijn sportcarrirèe begon als voetballer. Tot zijn 18e speelde hij als linksbuiten bij zijn plaatselijke voetbalclub Actief Eelde Paterswolde in de 2e klasse KNVB. Bij toeval is Roelof scheidsrechter geworden. Zijn talent werd ontdekt, toen er tijdens een wedstrijd bij Actief, een scheidsrechter uitviel. Luinge floot gedurende zijn 26 jarige carrière in het betaalde voetbal in Nederland 845 officiële wedstrijden. Van 1994 tot 2000 was Roelof Luinge ook internationaal scheidsrechter, hij floot in totaal 94 Europese wedstrijden. Hij werd in 2005/2006, 2008/2009 en 2009/2010 uitgeroepen tot beste scheidsrechter van Nederland. In zijn beslissingen was hij streng maar consequent. Uiteraard was er ook weleens commentaar, maar met een no-nonsense instelling, karakteristieke sterke persoonlijkheid en kennis van zaken was er begrip en acceptatie. Op 8 april 2010 (pas 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen) werd bekend dat hij moest stoppen met het fluiten in het betaalde voetbal. Dit tot groot ongenoegen van vele spelers, trainers en clubs die duidelijk maakten dat zij graag hadden dat Luinge door zou gaan. Er is zelfs een website gelanceerd om Luinge in het betaalde voetbal te houden. Allemaal tevergeefs.

Na zijn professionele carrière is hij met de zelfde gedrevenheid gaan fluiten bij de amateurs. Zo floot hij dit seizoen nog de wedstrijd De Koog – Succes. Daar werd het contact gelegd dat leidde tot dit optreden als gastspreker.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...