Tonegido laat VZV kansloos in streekderby
Uitgegeven op 17-12-2017 om 20:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondagmiddag stond de derby Tonegido - VZV op het programma. Vorig seizoen wist VZV de mannen van Tonegido nog 3 punten afhandig te maken door een gelijkspel en een overwinning, punten die Tonegido op het eind duur kwamen te staan.

Zover mocht het niet meer komen wisten de Wieringers. Vanaf het beginsignaal werd er agressief gespeeld en via een 0-1 achterstand stond het na 4 minuten 4-1 voor Tonegido. Het door blessures geplaagde team bleef goed ballen en hield steeds een voorsprong van twee dan weer drie punten. Na 28 minuten spelen was de marge twee punten maar via Sietse Bakker en Maikel Baars werd het gat voor de thee vergroot naar vier. Met een 16-12 stand werd er gerust. Het was Maikel Baars die het in de tweede helft op z’n heupen kreeg en de ene na de andere break liep en deze koel afrondde. In totaal scoorde de cirkelspeler liefst elf keer. Het grootste verschil was negen punten bij een stand van(25-16), waarna VZV weer wat terug kwam in de wedstrijd. Echt gevaarlijk werden de Mannen uit ’t Veld niet meer want Tonegido speelde de wedstrijd goed uit wat na een uur spelen resulteerde in een overwinning met 30-24. Prettig was dat de van een blessure terugkomende Gijs Bakker weer eens in het veld te zien was, al was het maar een paar minuten. Hij hoopt in het nieuwe jaar weer volledig fit te zijn om het team naar de volgende overwinning te gooien.