Break Out MU16 Winterkampioen
Uitgegeven op 17-12-2017 om 17:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het meiden onder 16 team van basketbal vereniging Break Out '88 is dit weekend winterkampioen geworden. Vorig jaar presteerde het team al opvallend goed door eerst winterkampioen te worden en na promotie nogmaals als kampioen te eindigen.

De eerste helft van dit seizoen begonnen de meiden waar ze vorig jaar mee geëindigd waren, namelijk winnen. Alle wedstrijden werden met grote overmacht gewonnen. Lange tijd leek het kampioenschap beslist te gaan worden in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Tegenstander Akrides uit IJmuiden won namelijk ook steeds háár wedstrijden. Uiteindelijk kwam Akrides, na een onverwachte verlieswedstrijd, met een achterstand van twee punten en een veel lager doelsaldo naar Hippolytushoef voor de apotheose van deze competitie.

v.l.n.r. Sidney Basjes, Yorieke Halfweeg, Charlotte Ravensburg, Roos Vink, Iris Dijkstra, Mariska Klein, Yara van de Kreke, Maartje Bos, Roos Oosterling, Coaches/trainers: Marjo Tot en Arjen Bos (niet op de foto)

Het werd snel duidelijk dat er bij de meiden van Break Out toch wel sprake was van enige spanning. Het scoren verliep moeizaam en de tegenstand was echt groter dan in alle voorgaande wedstrijden. Mentaal zijn de meiden echter ijzersterk en zetten ze hun schouders er goed onder. Een kleine voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar een comfortabele voorsprong en uiteindelijk was de winst voor Break Out binnen: 51-17. Met deze uitslag heeft Break Out Meiden U16 alle wedstrijden gewonnen en is daarmee de terechte kampioen.

Op basis van deze prestatie is het team door de bond twee klassen omhoog gepromoveerd naar de 2e klasse A. Een mooie uitdaging voor het nieuwe jaar.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...