Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 23-11-2017 om 13:20  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea.woensdag 6 december

Herhalingsles AED/Reanimatie

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.woensdag 6 december

Café Doodgewoon

DEN HELDER - Café Doodgewoon organiseert een workshop over eenzijdig relaties verbeteren, door Rien Bouma, van Bouma Mental Coaching.

Eenzijdig relaties verbeteren

Als 'samen om de tafel' geen optie (meer) is.
Wat veel mensen geloven over het verbeteren van relaties is:
- er zijn er twee nodig om een relatie te verbeteren;
- de medewerking van een ander is een voorwaarde voor de verbetering;
- als er geen contact is kun je het niet oplossen en veel andere overtuigingen.
Misschien is dit allemaal waar, maar als er nu ook een andere manier is om problemen vanuit de kern op te lossen?
Bij ERV, Eenzijdig Relaties Verbeteren, is het mogelijk om zelf zonder de ander een positieve wending te geven aan de ervaren problemen.
Tijdens deze workshop krijg je wat tools om zelf mee aan de slag te gaan.

Als coach, trainer en begeleider van gedrag en communicatie werkt Bouma Mental Coaching samen met Topfit maatschappelijke zorg.

U bent van harte welkom!
De start is om 19:30 uur met de ontvangst onder het genot van koffie/thee en wat lekkers.
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Locatie is het Inloophuis, Marsdiepstraat 621a in Nieuw Den Helder en bezet (eerste verdieping van het H.O.C. gebouw). Het H.O.C. gebouw is aan het einde van de Marsdiepstraat in de hoek tussen het Falga winkelcentrum en de Uyterton.woensdag 6, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 december

Amnesty's Schrijfmarathon

HIPPOLYTUSHOEF - Amnesty's Schrijfmarathon is op honderden locaties in het land. Ook in de Wereldwinkel in Hippolytushoef.

Elk jaar rond 10 december - de Dag van de Mensenrechten - schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gediscrimineerd worden, gemarteld zijn of worden bedreigd.

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Hollands Kroon wordt van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 december volop geschreven. Bij de Wereldwinkel in Hippolytushoef kun je dagelijks, tijdens openingtijden van de winkel, terecht om een kaart of brief te schrijven.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bij 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms'jes en WhatsApp'jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Er staan ieder jaar tien mensen centraal, uit landen over de hele wereld. Wij zorgen voor achtergrondinformatie, voorbeeldbrieven en voorbeeldgroeten voor solidariteitskaarten. Je kunt je hierdoor laten inspireren om zelf een brief samen te stellen, maar je kunt de voorbeeldbrieven ook overschrijven. Bedenk je zelf de inhoud van je brief, zorg er dan wel voor dat toon en inhoud netjes en beleefd zijn. Bij alle voorbeeldbrieven en –groeten is het adres vermeld waar je de brief en solidariteitskaart naartoe kunt sturen. Neem zelf een kaart mee, of koop er één in de winkel, als je een kaart wilt versturen. Schrijfpapier is voorradig.

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: "Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld." Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

'Het voelt fantastisch'
De Mexicaanse Yecenia Armenta ontving tijdens de Schrijfmarathon 2015 meer dan achtduizend brieven. "Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het voelt fantastisch." Armenta zat sinds juli 2012 in de gevangenis nadat ze, na vijftien uur marteling en het dreigement dat haar kinderen gedood zouden worden, een moord bekende die ze niet had begaan. Op 7 juni 2016 kwam ze vrij.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

Kom daarom in de periode van 5 tot en met 9 december naar de Wereldwinkel om je solidariteit te tonen en een brief of kaart te schrijven en te versturen. Zie ook www.wieringen.wereldwinkels.nldonderdag 7 december

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over omgaan met hersenletsel. De bijeenkomst is bedoeld voor familie en vrienden van iemand met hersenletsel en heeft als thema seksualiteit en intimiteit.

De gevolgen van hersenletsel voor intimiteit en seksualiteit kunnen ingrijpend zijn. Terwijl het een belangrijk deel van ons leven is. De volgende vragen staan centraal:
Welke invloed heeft hersenletsel op intimiteit en seksualiteit? En hoe kunt u hiermee omgaan?
Sprekers zijn Emma van der Sluis (gz-psycholoog en seksuoloog in opleiding) en Rowena van Dalen (ambulant cliëntbegeleider).
De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur. Napraten met koffie en thee tussen 12:00-12:30 uur.

U kunt zich via de mail opgeven bij Jacqueline Leermakers; j.leermakers@meewering.nl.donderdag 7 december

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 7 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 7 december

Winterspelen groep 3/4/5

SCHAGEN - Ook dit jaar staat er weer een schaatsbaan staan op de markt in Schagen. Met het thema Winterspelen worden er allerlei leuke spelletjes op het ijs georganiseerd tussen 15:00 en 16:00 uur.Deze activiteit is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 3/4/5. Zo is er het spel Sjoel de puck, waarbij de kinderen proberen met een ijshockeystick 10 puck's in de sjoelgaten te slaan en zoveel mogelijk punten te scoren. Ook is er een ringestafette en een kerstmutsestafette. Ga je liever fietsbandglijden? Dat kan ook! Ben je benieuwd hoe je moet curlen? Ook dat kun je vandaag leren!donderdag 7 december

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.
De kosten zijn &euro 2,50 per persoon.

Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De volgende keezavonden zijn op 11 januari, 8 februari, 8 maart en 12 april.vrijdag 8 december

Bim Bam Bennink

Kinderconcert met Han Bennink en orkest ICP in Kranenburgh

BERGEN - Kunstenaar en jazz-drummer Han Bennink geeft om 11:00 uur met zijn orkest International Composers Pool (ICP) een kinderconcert in Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, vol pakkende melodietjes, gekke klanken en héél veel fantasie. Dit doet hij speciaal voor schoolklassen van het basisonderwijs.

Han Bennink en zijn ICP maken muziek voor de eeuwige jeugd. Het gezelschap is wel in voor een lolletje, wat ze erg populair maakt bij jong en oud. Bennink leerde spelen op potten en pannen en drumt sindsdien op alles wat hij tegenkomt. Dit kinderconcert is een mix van pakkende melodietjes en vreemde tonen die de muzikale fantasie van de jongste jazzliefhebbers flink zal prikkelen.


Han Bennink en International Composers Pool in Kranenburgh - foto Aad Hoogendoorn

Inloop is vanaf 10:30 uur, het concert duurt ongeveer een uur,. Na afloop van het concert is er limonade en koek voor iedereen, en kinderen mogen hun hoogsteigen vragen stellen aan Han Bennink en de orkestleden.

Wie dit voor zijn schoolklas wil boeken moet er snel bij zijn, want het concert is eenmalig. Docenten kunnen boeken via Cultuur Primair: www.cultuurprimair.nl/projecten/949-bim-bam-bennink/.
Ook kan contact worden opgenomen met de afdeling Educatie van Kranenburgh: educatie@kranenburgh.nl.vrijdag 8 december

Kerstmarkt

NIEUWE NIEDORP - Woonzorggroep Samen organiseert een kleine, knusse kerstmarkt in het Woon- en Zorgcomplex de Trambaan. Er zijn diverse kraampjes waar u leuke kerstspullen kunt kopen. Daarnaast zijn er lekkere versnaperingen te koop.

U bent welkom tussen 16:00 uur en 20:00 uur. De toegang is gratis.
Wilt u zelf kerstartikelen verkopen? Dan kunt u een kraam huren voor € 10,00.
Reserveren kan bij de receptie van de Koppeling via 0224-544700.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.vrijdag 8 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit jaar is op 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 8 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.vrijdag 8 december

Film La La Land

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de film La La Land.Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen verscheurd dreigen te worden.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 9 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

estellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 9 december

Roofvogelexcursie

DEN HELDER - U kunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland naar roofvogels kijken op het uitgestrekte Balgzand. Nergens in Noord-Holland zijn zoveel vogels te zien als hier. Roofvogels profiteren van al die drukte om er een prooi te vinden.

Op Balgzand worden regelmatig slechtvalken (foto Onno Steendam) gezien, een soort die er een heel spectaculaire jachttechniek op na houdt, maar ook de torenvalk en de buizerd verblijven hier geregeld. Voor en na de excursie is het informatiepunt 't Kuitje geopend; daar valt van alles te zien over Balgzand en de Waddenzee. Deze excursie is overigens ook geschikt voor kinderen! Uiteraard staat er ook een kopje koffie of thee voor u klaar.

Tijd: 9:00 tot circa 11:00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS, Den Helder.
In overleg met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het vertrekpunt naar het Kooyhoekschor, waar de meeste vogels zitten. De lengte van de wandeling of fietstocht heen en terug is bijna 5 kilometer.
Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3 van beschermers € 2.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.zaterdag 9 december

Opening expositie Cultuurschuur

WIERINGERWERF - De hal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, is ingericht als historisch museum.

Het Historisch Genootschap viert haar 25e verjaardag. Deze maand daarom de schatten uit hun archief en van de zolders en schuren van bewoners. Voor de Wieringermeer liefhebber een must.
De officiële opening is om 13:00 uur. Iedereen is van harte welkom om het mee te vieren. Er is van alles te beleven en te zien voor jong en oud, zoals films en foto's en allerlei historische objecten. De hal is ingericht met schoolplaten, schilderijen; op marktkramen zijn onder andere boeken, dvd's en miniaturen van landbouwwerktuigen te zien. Liefhebbers kunnen ter plekke mooie decembercadeaus aanschaffen: boeken, oude pachterskaarten, set ansichtkaarten van de muurkunst in dit voormalig gemeentehuis. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd.

Bovendien staat de wensboom weer in de hal. Iedereen die dat wil kan er een wens voor 2018 inhangen.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 9 december

Jaarvergadering IJsclub Westerland

WESTERLAND - IJsclub Westerland houdt om 16:00 uur haar jaarvergadering in Dorpshuis Westerland.zaterdag 9 december

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.zaterdag 9 december

Theater en muziek

OUDESLUIS - 'De Beer in gevecht met het KeetKoor?' Neen, het kan ook te gek. Maar wat wel bijzonder is, is dat het Cultuurkerkje Oudesluis een speciale avond organiseert met theater en muziek 'De Beer' is een theaterstuk van Tsjechov. De eenakter wordt gespeeld voor de pauze. Na de pauze treedt het KeetKoor op.De theatergroep STUDIO noordholland zet een heel eigen bewerking van de eenakter 'De Beer' van Tsjechov neer waarom u kunt lachen, maar ook over na mag denken. Spelers: Rob Hoed, Annet Meijering en Peter van de Wiel.Na de pauze treedt het KeetKoor op. Het repertoire van de koor bestaat uit een mix van Nederlands- en Engelstalige liederen. Voor het KeetKoor is het de hoofdzaak, dat zowel koorleden aks publiek er plezier in hebben. Het KeetKoor dankt haar bekendheid aan de samenstelling van haar repertoire en haar bereidheid om steeds weer nieuwe, muzikale, avonturen aan te gaan.

De avond is in het Cultuurkerkje, Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis. De aanvang is 20:30 uur.
De toegang is € 10,00 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree). Donateurs gratis toegang (neem de brief mee als toegangsbewijs).
Kaarten verkrijgbaar bij de ingang of te reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 9 december

Kerstconcert Hét Projectkoor (UITVERKOCHT)

SCHAGEN - Hét Projectkoor verzorgt de Amerikaanse productie 'And on earth...Peace', een fantastisch muzikaal kerstconcert dat voor zover bekend nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd.

Hét Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest. Het streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime (inter) nationale professionele ervaring in de muziekwereld.Het 'Hoorns Byzantijns Mannenkoor' zal het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid.

Het concert wordt gegeven in de aula van het Regius-college en begint om 20:00 uur.
Kaarten zijn te koop via de website www.hetprojectkoor.nl.zaterdag 9 decemberzaterdag 9 en zondag 10 december

Kerstdorp Aartswoud

AARTSWOUD - Het weekend na Sinterklaas is Aartswoud traditiegetrouw in Kerstsfeer gehuld. De deelnemers openen van 10:00 uur tot 17:00 uur hun deuren en heten u van harte welkom om deze kerstsfeer te komen proeven. Letterlijk, met allerlei lekkernijen voor op de mooi gedekte kersttafel, maar ook figuurlijk met kunst, muziek en een groot aanbod aan (handgemaakte) kerstproducten voor in en om het huis.

De 16 deelnemers zorgen ook dit jaar voor diversiteit, ambachtelijkheid en creativiteit. Op diverse adressen kunt u terecht voor handgemaakte producten als keramiek, kleding, houtdecoraties, kaarten en quilten. De kerstsfeer in huis is pas echt compleet met een mooi servies, brocante en een prachtig kerststuk op tafel of om het huis. Op diverse locaties zal de opbrengst ten goede komen aan goede doelen, zoals Ygdrasil, Leekerweide en Bake for Life. Met opbrengst van de kerstbomenverkoop zal de lokale voetbalclub AGSV gesteund worden.

In het dorpscafé kunt u lekker opwarmen met een kop koffie of grootmoeders erwtensoep. Neem meteen een kijkje bij de expositie van natuurfoto's, ansichtkaarten en mooie schilderijen. Tegenover het café staat de mooie gerestaureerde kerk van Aartswoud welke op zich al een bezoekje waard is, maar waar u ook terecht kunt voor boeken, kaarten, kleding, woontextiel en Pop-up kerstvoorstellingen.De kinderen kunnen weer een kijkje nemen bij het winterdorp en kunnen ook zelf aan de slag met het verven van een kerstman op een boomstam. Ook een demonstratie houtdraaien of schilderen behoort tot de mogelijkheden. Loop zeker even langs de imker om in de wondere wereld van de honingbij te duiken en proef de diverse soorten honing. Verwen de inwendige mens verder met lekkernijen als versgerookte makreel, kniepertjes, stoofperen, kaas, oliebollen, warme chocolademelk en heerlijke appeltaart.

Wegens groot succes zal dit jaar bij het Rundveemuseum opnieuw het Kerstverhaal worden opgevoerd door de cliënten en de medewerkers van de woon-werkboerderij. Op zaterdag om 13:00 en 15:00 uur en op zondag om 11:00, 13:00 en 15:00 uur kunt u dit komen bewonderen tussen de koeien in de stal.
Op zaterdag zal het koor Grenzenloos om 17:00 uur in de schuur bij de Manuelhoeve de eerste dag van de Kerstsfeer afsluiten met mooie kerstliedjes.
Op zondag kunt u in de kerk genieten van akoestische popmuziek en kerstliedjes, gespeeld en gezongen door Lotte en Céline. Zij spelen op zondagmiddag om 14:00 en 15:00 uur.

Het Kersttreintje van Hans Landman rijdt ook dit jaar weer door het dorp. Tegen een kleine vergoeding kunt u op zaterdag en zondag vanaf 12 uur meerijden en bij alle locaties in- en uitstappen. Let op: pinnen is in Aartswoud niet mogelijk. Alle deelnemers heten u van harte welkom en wensen u een gezellige Kerstsfeer toe!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl.zaterdag 9 en zondag 10 december

Kerstmarkt Kolhorn

KOLHORN - Kom gezellig wandelen door Kerstdorp Kolhorn, U vindt bij de mensen thuis, op hun pad of in hun schuur, diverse kramen met alles voor de kerst. Ook kunt u genieten van exposities.

In de Laurenskerk staan ook kramen en kunt u een kerstfoto laten te maken. Bij de horeca kunt u naar binnen voor een lekker hapje of drankje. De route is verlicht met kleine kerstbomen en het dorp ademt kerst. Misschien komt u tijdens uw wandeling wel de kerstman tegen met 1 van zijn elven.
De toegang is gratis. Route boekjes zijn te vinden bij de deelnemers.
De kerstmarkt is zaterdag van 15:00 tot 21:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de Facebookpagina.zaterdag 9 en zondag 10 december

Kleindierenshow

WINKEL - De Niedorphal in Winkel is voor een deel gevuld zijn met een groot aantal vertegenwoordigers van de in Noord-Holland gehouden hoender- , watervogel-, duiven- en pelsdierenrassen en cavia's. Ook is er een expositie van Winkeler schilderes Tinie Koomen en haar leerlingen met 'Dier in de kunst'.

De Noord-Hollandse fokkers zenden hun beste dieren in om uit te maken wiens dier het kampioenschap in de verschillende diergroepen zal gaan behalen, nadat op eerdere tentoonstellingen al een voorselectie heeft plaatsgehad.
Dit jaar hebben de kleindierhouders een kleine 750 dieren ingeschreven en kunnen we, als er geen kink in de kabel komt, toch nog circa 300 konijnen, 50 cavia's, 430 hoenders, water- en siervogels en 170 sierduiven laten zien.
Al deze dieren zullen zaterdag individueel aan een minutieus onderzoek worden onderworpen door vaklui, die zullen beoordelen of ze voldoen aan de kenmerken van het ras waartoe ze behoren, dit alles schriftelijk vastgelegd op de beoordelingskaart.
Op deze open keuring kunt u als toeschouwer getuige zijn van dit proces!
De toppers op alle eigenschappen dingen mee naar het kampioenschap. De prijsuitreiking zal zondagmiddag 10 december 14:00 uur plaatshebben. Jongeren onder 17 jaar doen mee met de officiële show, maar krijgen extra aandacht in een onderlinge jeugdshow, met daarnaast een mogelijkheid om bij voldoende belangstelling, op de zondagmiddag deel te nemen aan een workshop, speciaal voor de jeugdige dierenliefhebbers.

Als bijzondere attractie wordt zondagmorgen 11:00 uur een hanenkraaiwedstrijd gehouden. De eigenaar van de haan die in een korte tijdsperiode de meeste keren heeft gekraaid, wint zijn ronde en neemt het op tegen de winnaar van de andere ronde.

De kleindiersport probeert deze rassen in stand te houden door ze in de aandacht van de dierenliefhebbers aan te bevelen. Alleszins de moeite waard om, als u dierenliefhebber bent of interesse heeft, deze etalage van de in Noord-Holland gehouden kleindieren te bezoeken.

Voor de bezoekers die graag een gokje wagen is er een rijkgevulde Tombola opgetuigd en wie een gezellig avondje Bingo wil spelen kan zaterdagavond om 20:00 uur zijn/haar hart ophalen in de kantine van de Niedorphal, waar onder leiding van Ruilof Linstra zal worden gespeeld om een speenvarken, of de waarde ervan als vleespakket. Daarnaast natuurlijk nog veel andere aantrekkelijke prijzen.

In de hal exposeert een aantal bekende en minder bekende kunstenaars uit de regio werken met als onderwerp 'Dier in de kunst'. Als extra zullen zaterdag enkele kunstenaars 'live' in de tentoonstellingszaal aan het werk te zien zijn. Er is ook gelegenheid om kunstwerken aan te schaffen.

Tijdens de hele tentoonstelling zal er voor kinderen gelegenheid zijn om lijfelijk met (geënte) konijnen in aanraking te komen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek. Zij krijgen dan een beperkte tijd, onder toezicht, de kans een konijntje te aaien. Het is voor alle kinderen belangrijk om deze ervaring op te doen en mogelijk leidt het ertoe dat ze de stap nemen om zelf de verantwoording te gaan nemen voor een levend wezen.

De tentoonstelling is open op zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur en op zondag van 10:00 tot 16:30 uur

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 9 en zondag 10 december
zondag 10 december

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1.Het belooft een exclusieve eindejaarsmarkt te worden waarbij de standhouders extra uitpakken omdat er ook ruimte is gecreëerd voor grote spullen. Wellicht vind u daar zelfs uw (kunst)kerstboom maar dan voor een mooie prijs! In de bomvolle hal vind je ook fietsen, brocante, vintage, gereedschap, outdoorjassen en hoeden, didgeridoo's, tafels, stoelen en natuurlijk een gezellige kerstsfeer!
De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 10 december

Abraham en Sarah training

ANNA PAYLOWNA - Atletiekvereniging DOKEV organiseert een heel speciale training. De (bijna) vijftigjarigen welkom om met elkaar het gevoel van buiten actief zijn te delen. Iedereen die geboren is in 1967 of 1968 kan hier aan meedoen. Even het gevoel van samen bewegen terughalen met leeftijdsgenoten vanuit de hele regio. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om mee te doen.

Vaak staat deze leeftijdsgroep op een kantelpunt; lichamelijk merk je (soms) dat een aantal dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan. Door fysiek actief te blijven leg je een goede basis voor de volgende 50 jaar. Door fysiek actief te blijven met leeftijdsgenoten leg je ook een goede basis voor de sociale contacten van de volgende 50 jaar. Die hebben we hard nodig!

Natuurlijk is iedereen op een andere manier belastbaar. De trainers en begeleiders van Atletiekvereniging DOKEV zijn prima in staat om iedereen op zijn of haar niveau een training aan te bieden. Geef bij aanmelding even aan als er specifieke dingen zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Tijdsduur training 60 minuten. De training bestaat uit een gezamenlijke warming up met loopscholingselementen. Kern met loop- en krachtgedeelte en een gezamenlijke cooling down. Daarin aandacht voor de echte sportievelingen en de minder belastbare leeftijdsgenoten. Iedereen kan meedoen. De training kan wandelend en hardlopend gevolgd worden.

Vervolgens wordt er door de vereniging een lunch geregeld; die kan meegenomen worden op een aansluitende wandeling. Na een uurtje training is het fijn om met elkaar even uit te wandelen. Natuurlijk bepaal je met elkaar hoe lang die wandeling zal zijn. Misschien valt er wel heel wat bij te praten.

De training begint om 10:30 uur. Deelname is kosteloos.
Locatie Atletiekvereniging DOKEV Sportpark Kleine Sluis 1 Anna Paulowna.
Voor meer informatie en opgave: biancahuiberts@ziggo.nl.

Bron: www.atletiekvereniging-dokev.nl.zondag 10 december

Bigband 'Frankie goes to...'

ANNA PAULOWNA - Bigband 'Frankie goes to...' uit Den Helder brengt bigbandmuziek in winterse sferen in het Doolaard Theater, Middenweg 9b. De Keesschuur in in sfeervolle kerststemming gebracht.

De bigband speelt uiteenlopende stijlen, waaronder jazzswing, latin, funk en ballads. Vaste zangeres Wil van Diepen zal de vocale bijdrage verzorgen.Bigband 'Frankie goes to...' bestaat al bijna 15 jaar en brengt inmiddels jaarlijks een bezoek aan het Doolaard Theater.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.zondag 10 decemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 10 december

Opmeers Vocaal Ensemble

WIERINGERWERF - Traditiegetrouw geeft het Opmeers Vocaal Ensemble een sfeervol kerstconcert in de R.K. kerk Christus Koning.

Het ensemble bestaat uit een 18 tal mannen en vrouwen waaronder Joke Oud en de Wieringermeerse Sandra van Soesbergen. De begeleiding op de vleugel is in handen van pianist Hans van Beelen. De dirigent Alexandre Pavloff is verantwoordelijk voor een aantal prachtige koorbewerkingen. U kunt genieten van o.a. Have yourself a merry little christmas, Laudate dominum en het Stille nacht.Het concert begint om 14:30 uur.
Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij aanvang van het concert of te reserveren via mail: chrisnelvansaarloos@quicknet.nl.zondag 10 december

Kerstconcert Hét Projectkoor (UITVERKOCHT)

SCHAGEN - Hét Projectkoor verzorgt de Amerikaanse productie 'And on earth...Peace', een fantastisch muzikaal kerstconcert dat voor zover bekend nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd.

Hét Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest. Het streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime (inter) nationale professionele ervaring in de muziekwereld.Het 'Hoorns Byzantijns Mannenkoor' zal het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid.

Het concert wordt gegeven in de aula van het Regius-college en begint om 14:30 uur.
Kaarten zijn te koop via de website www.hetprojectkoor.nl.zondag 10 december

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - In Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1, wordt om 15:00 uur een nieuwe expositie geopend. Dan is het dus tijd voor Kunst en Kippensoep.De Schager amateur-kunstenaar Luuk van ' t Hoff exposeert tot 7 januari portret- en modelschilderijen en tekeningen.
Belangstellenden zijn welkom bij de opening.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.zondag 10 december

LudoRona

WIERINGERWERF - LudoRona verzorgt om 16:00 uur een compleet muzikaal matinee in de hal van de Cultuurschuur, Loogersplein 1. De titel van het programma is 'Jij en ik'.

LudoRona staat voor Greetje van Roon: gitaar en zang en Herman Koopman: accordeon en zang. Zij spelen gepassioneerde luistermuziek. LudoRona heeft een breed repertoire; zowel eigen werk als bestaande nummers; zowel nederlandstalige als zigeuner- en Zuid Amerikaanse muziek.

Het programma 'Jij en ik' bestaat uit liedjes die verhalen over persoonlijke gebeurtenissen uit hun eigen leven. Geboorte, verliefdheid, teleurstellingen, je eigen kracht vinden, anders zijn; het komt allemaal aan bod. LudoRona speelt muziek met passie en pit

Tijdens dit complete matinee wordt naast de muziek koffie/thee, 2 consumpties, soep en een hapje geserveerd. Voor € 15,00 krijgt u zo een compleet verzorgde, warme en sfeervolle zondagmiddag.
Kaarten kunt u reserveren bij de balie of bij secretaris@decultuurschuur.nl.zondag 10 decembermaandag 11 december

Interactieve en spirituele avond

WESTERLAND - Gerrit Koning uit Monnickendam komt op uitnodiging van de Stichting Open Lotus Wieringen naar de Nicolaaskerk voor een interactieve en spirituele avond: Levensboom, kabbala en de taal van het lichaam! De aanvang is 20:00 uur4.

Kabbala is de bron van spiritualiteit en religie op aarde. Ze bestond lang voor Jezus, Mohammed, Mozes en zelfs voor Adam en Eva. Het is een wijsheid die de spirituele en fysieke wetten achter de werkelijkheid onthult. Deze avond zal Gerrit Koning de Kabbala en de Kabbala levensboom toelichten.

Er zijn 10 vaste punten en 21 verbindingslijnen in het lichaam, dit als ontwikkelings- en transformatiegebieden tussen de vaste punten. De levensboom, ook wel boom des levens genoemd, heeft een sterke overeenkomst tussen tarot en astrologie. Daarin vertelt Gerrit, astroloog en tarotist, dat de getallen van 0 tot 21 erg belangrijk zijn. Kan de levensboom dan echt 'geprojecteerd' worden op ons menselijk lichaam? Aan het einde van de lezing wordt je in ieder geval heel wat duidelijk, over eigenschappen en kwalen in jouw lijf! Het kan een ieder een hoop inzicht geven en je zult versteld staan hoeveel verbanden er te maken zijn. Door Gerrit Koning, astroloog, leest handen, kruidenkenner, tarotist, numeroloog en kunstenaar. Gerrit Koning geeft in deze lezing een heel andere kijk op ziekte, kwalen en psychische problematiek.maandag 11 en dinsdag 12 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.maandag 11 december

Openbare fractievergadering LADA

BREEZAND - LADA houdt een openbare fractievergadering in de kantine van zwembad Den Krieck, Ceresplein 2; aanvang 20:00 uur.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 19 december behandeld met als belangrijk punt de toekomst van de vier zwembaden in de gemeente.
Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.dinsdag 12 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 12 december

IJshockey groep 3 t/m 8

SCHAGEN - Ook dit jaar staat er weer een schaatsbaan staan op de markt in Schagen. Speciaal voor kinderen van groep 3 t/m 8 zal er een ijshockeytoernooi georganiseerd worden.Ervaring is niet nodig en aanmelden hoeft ook niet. Het ijshockeytoernooi is van 15:00 tot 16:00 uur.dinsdag 12 december

Openbare fractievergadering en ledenvergadering GroenLinks

BARSINGERHORN - GroenLinks Hollands Kroon heet u graag welkom op de openbare fractievergadering. Deze is om 19:00 uur in het Ideeëntheater, Kreil 6. Daarna is er vanaf 20:00 uur (precies) een algemene ledenvergadering.

1. Fractievergadering (van 19 tot uiterlijk 20 uur): zoals altijd zijn insprekers en toehoorders van harte welkom. Laat het even weten (janeichhorn@hollandskroon.nl). Besproken worden de onderwerpen van de raadsvergadering van dinsdag 19 december: onder meer de toekomst van de zwembaden, de herstructurering van Wieringerwerf, een aantal bestemmingsplanwijzigingen, het AED-netwerk. De raadsagenda staat op de gemeentelijke website. Iets anders met ons bespreken? Dat kan natuurlijk ook.

2. Algemene ledenvergadering (vanaf 20:00 uur precies): op de agenda staat het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Actuele informatie over activiteiten en standpunten staat op hollandskroon.groenlinks.nl, op Facebook en op Twitter (@GLhollandskroon).dinsdag 12 december

Bewonersavond stedenbouwkundige uitwerking Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst over de stedenbouwkundige uitwerking Wieringerwerf in de theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19:30 uur.

In december 2016 heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de herstructurering Wieringerwerf voor het doen van diverse onderzoeken en een stedenbouwkundige uitwerking. Deze onderzoeken, op het gebied van verkeer, natuur, detailhandel en wonen, hebben in 2017 plaatsgevonden. Ook is de stedenbouwkundige uitwerking van de deelgebieden 1, 2 en 3 van het vlekkenplan gemaakt.
Klik hier om u aan te melden voor de informatieavond.

Programma
19.30 uur Inloop
20.00 uur Introductie
20.05 uur Toelichting stand van zakenpartners (Zakenclub, Wooncompagnie en Stichting Sport en Welzijn)
20.45 uur Toelichting stedenbouwkundige uitwerking inclusief verrichte onderzoeken
21.00 uur Pauze
21.15 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen
22.00 uur Afsluiting

Behandeling gemeenteraad
De verwachting is dat de stedenbouwkundige uitwerking in de gemeenteraadsvergadering van 19 december wordt behandeld.dinsdag 12 december

Midwinter-Kerstavond

SLOOTDORP - Vrouwen van NU houdt in De Schakel een Midwinter-Kerstavond.

Deze avond speelt Klaas Bakker op de piano bij videobeelden gerelateerd aan Midwinter en Kerst.
Aanvang: 19:30 uur.woensdag 13 december

Ruilbeurs voetbal- en handbalplaatjes

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt houdt op in samenwerking met de Ankerkerk een ruilbeurs voor de voetbal- en handbalplaatsjes van de Deka.

De ruilbeurs is van 12:30 uur tot ± 15:30 uur. Ingang svp via Sammelkes in de Ankerkerk.
Mocht je op 9 december verhinderd zijn in de kantine van Succes/Tonegido, dan heb je nog de kans om je boek vol te krijgen.
Koffie, thee, limonade en zakje chips staan klaar voor een kleine vergoeding .woensdag 13 december

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 13 december

Engelenhealing

ANNA PAULOWNA - Karin en Robert Gilhuijs geven in hun praktijkruimte, Molenvaart 297 een Engelenreading met persoonlijke boodschappen. De avond zal worden geopend met een algemene groepsboodschap en een inleiding over de betekenis van de Engelen, waarna de aanwezigen in de gelegenheid worden gesteld een (persoonlijke) boodschap te vragen. De avond wordt door de inbreng van de aanwezigen mede gevormd en staat onder inspiratie van Aartsengel Raphaêl en de Engelen van het Licht. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot ca. 21:30 uur.

Karin Gilhuijs is docent en bloesemtherapeut en geeft samen met Robert spirituele life-coaching in hun praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording in Anna Paulowna, daarnaast duidt zij vanuit een esoterische invalshoek horoscopen. Robert Gilhuijs is auteur en docent, geeft lezingen, engelenreadings en engelenhealings.

Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.donderdag 14 december

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

NIEUWE NIEDORP - Senioren Hollands Kroon nodigt u uit voor de openbare fractievergadering. Deze wordt gehouden van 14:00-16:00 uur in Sportzaal de Snip, Westerhof 14.

De agenda omvat een rondleiding door de sportzaal en de agenda van de raadsvergadering van 19 december.Insprekers dienen zich te melden bij factiesecretaris Peter C. Meijer, 0227-503559 of meijerpc@quicknet.nl.donderdag 14 december

Kerstviering

WIERINGERWERF - Vrouwenvereniging Passage houdt een kerstviering met een broodmaaltijd in Ons Centrum.

De viering begint om 17:00 uur.donderdag 14 december

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 14 december
vrijdag 15 december

Kerstbijeenkomst 'Met wie vier jij kerst?'

NIEUWE NIEDORP - De donkere dagen staan voor de mooie als nieuw zijnde kerkdeur van de Kloosterkerk. Nog even en de kerk zal in de kerstsfeer raken. Om een bijdrage aan deze sfeer te leveren heeft Kloosterclub Niedorp de volgende activiteit gepland. Een avond waarbij u door de gastvrouw meegenomen wordt in de voorbereidingen rondom het kerstdiner. Want hoe viert u eigenlijk kerst? Aan het hakblok wordt door de gastvrouw het kerstdiner voorbereid, waarbij het koor Grenzenloos toepasselijke liedjes zingt.

Onder het genot van meerdere hapjes stellen we onszelf de vraag: Met wie vier jij kerst?
Bij de Kloosterclub dames is voor aanvang koffie, thee en cake verkrijgbaar. Tijdens en na is er gelegenheid voor een drankje en een praatje.
Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop bij Klaverkaas. Prijs € 12,50 inclusief 4 hapjes. (koffie, thee, cake en drankjes tegen betaling)
Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.vrijdag 15 december

Kerstconcert Hét Projectkoor

MIDDENMEER - Hét Projectkoor verzorgt de Amerikaanse productie 'And on earth...Peace', een fantastisch muzikaal kerstconcert dat voor zover bekend nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd.

Hét Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest. Het streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime (inter) nationale professionele ervaring in de muziekwereld.Het 'Hoorns Byzantijns Mannenkoor' zal het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid.

Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk en begint om 20:00 uur.
Kaarten zijn te koop via de website www.hetprojectkoor.nl.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
zaterdag 16 december

Maatjesschaatsen

SCHAGEN - Team Sportservice organiseert Schagen in samenwerking met 'Schagen on Ice' van 9:00 tot 10:00 uur maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje.

Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen.Mensen met een beperking kunnen van 9:00 tot 10:00 uur én hun maatje, kosteloos schaatsen lenen en schaatsen op de Markt in Schagen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig.

Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar:
eschouten@sportserviceschagen.nl. Geef daarbij de volgende gegevens door: naam deelnemers, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en beperking. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk. Contactpersoon van Team Sportservice Schagen is Ellen Schouten.zaterdag 16 december

Inzamelen oud papoer

HARINGHUIZEN - Inzamelen oud papier vanaf 13:30 uur.zaterdag 16 december

Kerstconcert Tout Venant

OOSTERLAND - Vocaal Ensemble Tout Venant uit Haarlem voert in de Michaêlskerk een kerstconcert uit. Tout Venant gaf al eerder concerten in dit sfeervolle 12e eeuwse kerkje in 2013 en 2014.

Tout Venant, opgericht in 2010, bestaat uit 14 geschoolde zangers, afkomstig uit diverse Haarlemse koren. Zowel in Nederland als daarbuiten worden de concerten door dit kamerkoor zeer gewaardeerd. In Antwerpen trad het koor in 2015 op in het kader van het Belgische Oude Muziekfestival. Met kamerkoor Duodektet werden in 2013, 2015 en 2017 reizen naar Engeland ondernomen om onder leiding van Christiaan Winter de Evensongs en Anglicaanse Missen te verzorgen in de kathedralen van Peterborough, Ely, St. Albans en Exeter.

In dit kerstconcert kunt u genieten van een afwisselend programma met werken van onder meer Sweelinck, Poulenc, Howells, Britten, Whitacre en Vaughan Williams. Daarnaast zult u worden verrast door de compositie 'La Negrina' van Mateo Flecha, een Spaanse componist uit de vroege Renaissance.

De aanvang van het concert is 16:00 uur. De toegang is €10,00; kinderen tot 16 jaar gratis.


zaterdag 16 december

Kerstconcert Hét Projectkoor (UITVERKOCHT)

MIDDENMEER - Hét Projectkoor verzorgt de Amerikaanse productie 'And on earth...Peace', een fantastisch muzikaal kerstconcert dat voor zover bekend nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd.

Hét Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest. Het streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime (inter) nationale professionele ervaring in de muziekwereld.Het 'Hoorns Byzantijns Mannenkoor' zal het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid.

Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk en begint om 20:00 uur.
Kaarten zijn te koop via de website www.hetprojectkoor.nl.zaterdag 16 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een kerstbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Omdat het (bijna) Kerst is, zijn de geldprijzen aangepast en hoger als normaal. Andere mooie prijzen zijn onder meer gourmetschotels, rollades en vleesstaven.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingo is op 13 januari.zaterdag 16 december

Kerstbingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging de Ruimte houdt haar traditionele Kerstbingo in de theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

De aanvang is 20:00 uur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 16 december

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 16 decemberzaterdag 16 december
zaterdag 16 december

X-mis Party in Style

ALKMAAR - COC Noord-Holland Noord en Koel310 halen alles uit de 'kast' met het grootste LHBT-feest van Noord-Holland: X-mis Party in Style. Naast DJ Daniël van der Sande (vaste DJ van Queers Café in Amsterdam), die zorgt dat je in de echte kerstsfeer komt, zijn er spectaculaire optredens van Storm3 en Jos Zwart. Verder zijn er nog enkele verrassingen voor bezoekers in petto!

Storm3 (foto) vertegenwoordigt COC Noord-Holland Noord tijdens het Nationale COC-songfestival op 2 december in Groningen. Tijdens X-mis Party in Style kunnen ze hopelijk het winnende lied ten gehore brengen.Het feest in Koel310, Koelmalaan 310 te Alkmaar, is van 22:00 tot met 3:00 uur.
Stadsbus lijn 4 stopt voor de deur!
Early bird ticket kost € 5,00 (incl. 1 drankje) en aan de deur € 7,50 (excl. drank).
Tickets zijn te verkrijgen via tibbaa.com.

Koel310 en COC Noord-Holland Noord willen met deze samenwerking kijken of er belangstelling is voor LHBT feesten. Als het feest een succes wordt is er de intentie om de samenwerking voort te zetten en misschien verder uit te breiden.

Koel310 is een culturele broedplaats in Alkmaar en toegankelijk voor iedereen. Vreemd, raar of apart zijn hier woorden die je niet snel zult horen in een negatieve context. Hier wordt vreemd, raar, apart, bijzonder, homo, artiest, danser, biseksueel, tatoeëerder, barkeeper, transgender, verzamelaar, koor zangers en zangeressen, lesbisch, hetero, art, schilder etc. niet gezien als anders, ieder mens is uniek en welkom!
Daarom is deze samenwerking ook niet zo raar, ook het COC staat voor diversiteit en respect voor ieder mens.
zaterdag 16 decemberzondag 17 december

Familiefilm Arthur Christmas

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de gezellige familiefilm Arthur Christmas.Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren. Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.

De zaal gaat om 14:15 uur open en de film begint om 14:30 uur. De entree bedraagt € 4,00.zondag 17 december

Kerstconcert Hét Projectkoor (UITVERKOCHT)

MIDDENMEER - Hét Projectkoor verzorgt de Amerikaanse productie 'And on earth...Peace', een fantastisch muzikaal kerstconcert dat voor zover bekend nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd.

Hét Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest. Het streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime (inter) nationale professionele ervaring in de muziekwereld.Het 'Hoorns Byzantijns Mannenkoor' zal het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid.

Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk en begint om 14:30 uur.
Kaarten zijn te koop via de website www.hetprojectkoor.nl.zondag 17 december

Toneelstuk Verdeeld

WIERINGERWERF - Het toneelstuk Verdeeld van theaterorganisatie Downunder werd vorig jaar in de Cultuurschuur opgevoerd voor personeel uit de zorgsector. Een indrukwekkende voorstelling, die voor veel meer mensen interessant is. Daarom is er om 15:00 uur een reprise.

Te zien en horen zijn Karin Gaasbeek en Jacolien van Kooten in de rollen van Marijke en Christien, dochters van een moeder met de ziekte van Alzheimer. Het stuk vertelt het verhaal van twee zussen die de zolder van hun overleden ouders opruimen. Een voorstelling over verdeelde gevoelens. De verhalen bij het verdelen van de spullen, maar ook de relatie tussen de zussen zorgen voor veel herkenning. De dochter die ver weg woont heeft een heel andere kijk op hoe het gegaan is met vader en moeder, dan de dochter die dagelijks betrokken was. Dit zorgt voor verdeeldheid, iets dat vaak voorkomt wanneer een ziekte als dementie een familie treft. Herkenning, medelijden, ontroering, weemoed en een lach en een traan.

U kunt reserveren voor deze voorstelling aan de balie van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf, via telefoonnummer 0227 – 820784 of per mail aan secretaris@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 17 december

Vocal Group Close-Up (UITVERKOCHT)

WINKEL - Vocal Group Close-Up geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk.Vocal Group Close-Up uit Alkmaar bestaat uit negen zangers en twaalf zangeressen, verdeeld over acht stemgroepen.
Close-Up zingt eigentijdse close harmony arrangementen op hoog niveau; meestal
a capella, soms met begeleiding van piano en percussie. Behalve close harmony, pop en rock zingt Close-Up ook gevoelige ballads, cabaret- en jazznummers.
Close-Up staat sinds kort onder leiding van Sjoerd Jansen; een nog jonge dirigent mét al de nodige ervaring.maandag 18 december

Winterspelen groep 6/7/8

SCHAGEN - Ook dit jaar staat er weer een schaatsbaan staan op de markt in Schagen. Met het thema Winterspelen worden er allerlei leuke spelletjes op het ijs georganiseerd tussen 15:00 en 16:00 uur.Voor kinderen uit groep 6,7 en 8 zijn er deze dag Winterspelen met leuke spelletjes op de ijsbaan. Wat dacht je van een ballonnenspel: alle kinderen hebben een ballon op hun rug en proberen de ballonnen van anderen af te pakken. Wie vangt de meeste ballonnen? Of ga je liever in groepjes van drie fietsbandglijden? Er is ook een ringestafette en een kerstmutsestafette. Je kunt ook leren curlen! En er is het hockeyspel Sjoel de puck waarbij je met een ijshockeystick 10 puck's in de sjoelgaten moet zien te slaan.dinsdag 19 december

Kerstbijeenkomst

SLOOTDORP - Vrouwenvereniging K.V.G. houdt een kerstbijeenkomst met een maaltijd, die afgewisseld zal worden door tekst en muziek.

De bijeenkomst is in de voormalige kerk 'Brink 55' en begint om 17:00 uur.woensdag 20 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 31 januari, 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.vrijdag 22 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilvrijdag 22 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 23 december

Maatjesschaatsen

SCHAGEN - Team Sportservice organiseert Schagen in samenwerking met 'Schagen on Ice' van 9:00 tot 10:00 uur maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje.

Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen.Mensen met een beperking kunnen van 9:00 tot 10:00 uur én hun maatje, kosteloos schaatsen lenen en schaatsen op de Markt in Schagen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig.

Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar:
eschouten@sportserviceschagen.nl. Geef daarbij de volgende gegevens door: naam deelnemers, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en beperking. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk. Contactpersoon van Team Sportservice Schagen is Ellen Schouten.zaterdag 23, zondag 24, maandag 25 en dinsdag 26 decemberzondag 24 december

Kerstnachtvieringen Michaëlskerk

OOSTERLAND - 'Op zoek naar jouw verhaal'. Dat is het thema dat dit jaar centraal staat tijdens de kerstnachtvieringen in de Michaëlskerk van Oosterland.

In de kerstnachtviering wordt eenieder dit jaar meegenomen op een bijzondere reis. Door het donker gaan ze op weg naar het oeroude godshuis. Jong en oud, gelovig of juist niet, maar ieder met een eigen verhaal. Hoofdpersoon Helena loodst de bezoeker vervolgens door de donkerste, maar misschien ook meest verlichte nacht. Wat zoeken ze? Welke reis hebben ze al achter de rug en welke reis ligt er nog in het verschiet?

Komen ze om het bekende verhaal te horen of om verwonderd te raken, verrast te worden, iets te horen of te vinden dat je hart verwarmt? Allemaal zijn ze onderweg en komen ze elkaar tegen in de kerstnacht. Ze zijn op zoek naar het verhaal. Maar, welk verhaal? Reis mee en ontmoet niet alledaagse figuren, zoals Helena. Ze is een wijze oude vrouw, die mensen op weg helpt en hen raad geeft als ze zoeken naar een nieuwe richting in hun leven. Door een bijzondere ontmoeting gaat Helena zelf op reis, een reis met onverwachte vergezichten.

Orkest, solisten en koor o.l.v. Marco Mosk zingen voor en met de kerkgangers prachtige kerstliederen met bekende melodieën en oude of nieuwe teksten. Kom luisteren, meezingen en vooral: meevieren!

Kaarten voor de vieringen kosten € 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar op zaterdag 2 december van 17:00-18:00 uur in de kerk of zondag 3 december om 12:00 uur.

De aanvangstijden van de vieringen zijn dit jaar veranderd. De eerste viering begint om 20:00 uur en de tweede viering om 22:00 uur.dinsdag 26 december (2e Kerstdag)

Kerst bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Kerstdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot 25 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.

Op zondagmiddag 31 december is er een Oudejaarsdrive.donderdag 28 december

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.zaterdag 30 decemberzondag 31 december (Oudjaar>

Oudejaars bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Oudejaarsdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot 30 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, internet en e=mail tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.

De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel. (0227)592010 of 06 1849 3417; e-mail loos.bert1@gmail.com.

Bert geeft ook computerhulp aan huis, zoals het installeren van apps en software, het instellen van internet of wifi en het oplossen van problemen. De kosten zijn € 25,00 per uur.maandag 1 januari (nieuwjaarsdag)woensdag 3 januari

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 4 januari

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvengroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - De nieuwjaarsreceptie van Bedrijvengroep Niedorp wordt gehouden bij Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp vanaf 20:00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2017 bekend gemaakt. Genomineerde bedrijven dit jaar zijn RevalidatieSucces uit Winkel, AVW Transport uit Winkel, Van der Stoop en Zn BV / Van der Stoop en Dochters BV uit Winkel en Installatiebedrijf Oud uit Barsingerhorn.
Ook wordt het Ondernemerspakket uitgereikt dat wordt aangeboden door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.vrijdag 5 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilzaterdag 6 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst migranten en inwoners Wieringermeer

MIDDENMEER - In de Meerbaak is vanaf 14:00 uur is gelegenheid om elkaar een goed nieuw jaar toe te wensen en in ontspannen sfeer, al dan niet met spelletjes, de middag samen door te brengen.

Meer informatie over deze en volgende bijeenkomsten, telkens op de eerste zaterdagmiddag van de maand kan Paulien Deijkers geven: deijkers@quicknet.nl.zaterdag 6 januari

Film Paul dans sa vie

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de film Paul dans sa vie.'Paul in zijn leven' luidt de letterlijke titel van deze Franse documentaire. Met de nadruk op in. Want de 75-jarige Paul uit Normandië staat er nog middenin: in het leven, en in de aarde. Krom als de bomen om hem heen trekt hij met zijn ploegje zijn voren. Terwijl op een aangrenzende weggetje een reus van een trekker voorbijraast… Nee, landbouwer Paul is 'niet met zijn tijd meegegaan'. Samen met zijn twee zussen, eveneens ongetrouwd, blijft hij op de oude, vertrouwde manier zaaien, maaien en cider maken. Zonder stress, zonder quota en regeltjes. Ook is Paul, anders dan zijn collega&aposs, niet bezweken voor de zekerheid van een baan in de kerncentrale, even verderop. Een wijs besluit, of een bewijs van onvermogen?
Regisseur Rémi Mauger, die Paul kent uit zijn jeugd, brengt deze keuze boeiend en kleurrijk in beeld. En dankzij die eigenwijze, onverstoorbare Paul valt er ook veel te lachen.

De zaal gaat om 13:30 uur open en de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zondag 7 januari

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop. De trimloop is voor leden en niet-leden.

Volwassenen kunnen kiezen uit een loopafstand 4,6,8,10,12,14 of 16 km. De jeugd loopt 1 of 2 km.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Na afloop gratis koffie/thee. Voor eigen leden is deelname gratis!
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 4 februari en 4 maart.donderdag 11 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst

WIERINGERWERF - Vrouwenverenigingen Passage, Vrouwen van Nu en K.V.G organiseren een gezamenlijke Nieuwjaars koffieochtend.

Vanaf half 10 kan men terecht in het Arbeidsbureau van Café Bij de Buren om elkaar alle goeds toe te wensen in het nieuwe jaar 2018.
De zusjes Sandra van Soesbergen-van Diepen en Marlies Rasing-van Diepen, geboren, getogen en nog altijd woonachtig in de Wieringermeer, zullen het officiële programma om 10:00 uur met hun muzikale optreden een speciaal tintje geven.donderdag 11 januari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.
De kosten zijn &euro 2,50 per persoon.

Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De volgende keezavonden zijn op 8 februari, 8 maart en 12 april.vrijdag 12 januari

Film West Side Story

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de filmklassieker West Side Story.Een musical gebaseerd op het bekend Romeo en Julia-verhaal. In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony en Maria, het zusje van de Sharks-leider verliefd. Hun liefde is gedoemd te mislukken.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 13 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.dinsdag 16 januari

Visio

MIDDENMEER - Mevr. Hilde Vorderman-Noens komt bij vrouwenvereniging Passage vertellen over haar werk bij Visio.

De lezing is In de Meerbaak en begint om 14:00 uur.vrijdag 19 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilzaterdag 20 januari

Jeugdfilm Kubo en het magische zwaard

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de jeugdfilm Kubo en het magische zwaard.Kubo leeft een rustig, normaal bestaan in een klein dorpje, totdat een geest uit het verleden zijn leven op zijn kop zet door een eeuwenoude ruzie op te rakelen. Kubo wordt nu achternagezeten door goden en monsters. Om te overleven moet hij op zoek naar een magisch harnas, ooit gedragen door zijn overleden vader, een legendarische samurai-krijger.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De zaal gaat om 18:45 uur open en de film begint om 19:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.zaterdag 20 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de 3e klaverjasavond van Buurtvereniging Noordervenne. De locatie is als vanouds 't Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg. De aanvang van het kaarten is 20:00 uur.

De klaverjascompetitie gaat over 5 avonden. Van deze 5 avonden mag je er 1 missen om mee te doen met de wintercompetitie. Als je alle 5 avonden komt kaarten wordt de slechtste uitslag van de 5 weggestreept.
Buiten de competitie om zijn er mooie prijzen. Je bent dus niet verplicht om mee te doen met de competitie. Heb je een avond zin om te kaarten: Je bent altijd welkom.
Voor verdere info en eventuele opgave: A. de Vries (tel. 0227-591879) of A. van Bodegom (tel. 06 2040 7420).

De volgende klaverjasavonden zijn op 24 februari, 24 maart en 21 april 2018

De laatste avond ( 21 april 2018) is een vrije klaverjasavond. Deze telt dus niet meer mee voor de competitie. Op deze avond worden naast de normale dagprijzen ook de prijzen van de competitie uitgereikt.zaterdag 20 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 21 januari

Trio Tim Kliphuis

WINKEL - Trio Tim Kliphuis geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk.

Met de combinatie van een meesterlijke beheersing van het instrument en repertoire met interpretaties van gipsy jazz, folk en klassieke muziek heeft violist Tim Kliphuis een unieke stijl. Met Roy Percy (contrabas) en Nigel Clark (gitaar) vormt hij een trio dat u zeker zal verrassen.De toegang is € 12,00. Kaarten verkrijgbaar voor aanvang of via www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 26 januari

Film Now you see me

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de misdaadthriller Now you see me.Now You See Me is een originele misdaadthriller over vier illusionisten in Las Vegas die een enorme stunt uithalen. In het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers. Dat klinkt als een mooie truc. Wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare roof.
De sterrencast bestaat uit onder anderen uit Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Isla Fischer, Mark Ruffalo en Morgan Freeman.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.woensdag 31 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.vrijdag 2 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilzaterdag 3 februari

Film Exodus

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de filmklassieker Exodus.

Levensgevaar... Op de vlucht... Middellandse Zee... Ook kort na de Tweede Wereldoorlog beheersten die woorden het nieuws. Maar het betrof andere mensen. En ze vluchtten de andere kant op... Tienduizenden Joden, overlevenden van de Holocaust, wilden na 1945 maar één ding. Naar Palestina, hun 'Beloofde Land'! Maar Engeland, dat het daar voor het zeggen had, liet migranten slechts mondjesmaat toe. Schepen die het toch probeerden, werden zonder pardon teruggestuurd. Ook de 'Exodus'. De 4.500 passagiers ervan gingen uiteindelijk niet in Haifa, maar in Hamburg van boord. In Duitsland stonden nog wat kampen leeg...De film die Otto Preminger in 1960 van deze bewogen geschiedenis maakte (naar een roman van Leon Uris) heeft wél een happy end. Hollywood wilde dat de bezoekers de zaal opgewekt verlieten... Doen wij dat anno 2018, middenin een andere vluchtelingencrisis, ook?

De zaal gaat om 13:30 uur open en de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zondag 4 februari

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop. De trimloop is voor leden en niet-leden.

Volwassenen kunnen kiezen uit een loopafstand 4,6,8,10,12,14 of 16 km. De jeugd loopt 1 of 2 km.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Na afloop gratis koffie/thee. Voor eigen leden is deelname gratis!
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.

De laatste Robbenoordbosloop van dit seizoen is op 4 maart.woensdag 7 februari

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 8 februari

Workshop sneeuwpopjes van wol en vilt

WIERINGERWERF - Anneke Roza maakt antroposofische poppen. Deze staan tentoongesteld in vitrines in haar boerderij en zijn een lust voor het oog. Ze deelt haar kennis en kneepjes van het vak graag tijdens een workshop voor de drie vrouwenverenigingen in de Wieringermeer.

Tijdens de workshop worden drie sneeuwpopjes met fleurige kleuraccenten gemaakt.
Tijd: 14:00 uur tot 16:30 uur. Plaats: Oom Keesweg 22, 1771 ME Wieringerwerf.
Kosten: € 17,00 inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers erbij.
Opgave voor woensdag 7 februari 2018 bij Katrien Popkema, tel. 0227-502494 - hilbert.popkema@quicknet.nl.donderdag 8 februari

Jaarvergadering K.V.G.

MIDDENMEER - Vrouwenvereniging K.V.G. houdt haar jaarvergadering met verrassingsprogramma in De Meerbaak.

De vergadering begint om 19:30 uur.donderdag 8 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.
De kosten zijn &euro 2,50 per persoon.

Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De volgende keezavonden zijn op 8 maart en 12 april.vrijdag 9 februari

Film Die Zauberflöte

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de verfilming van Die Zauberflöte.Verfilming van Mozarts opera 'Die Zauberflöte' met libretto van Emanuel Schikaneder, waarin Tamino een jonge prinses steunt in haar strijd tegen haar ouders.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.woensdag 14 februari

Jaarvergadering Passage

WIERINGERWERF - Vrouwenvereniging Passage houdt om 19:45 uur haar jaarvergadering en ?? in Ons Centrum.vrijdag 16 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilzaterdag 17 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 18 februari

Jeugdfilm De kleine prins

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de jeugdfilm De kleine prins.Een klein meisje wordt door haar moeder voorbereid op de volwassen wereld waarin ze leven. Ze wordt hierin echter gehinderd door haar excentrieke, goedhartige buurman; de Aviator. Hij introduceert zijn nieuwe vriendin in een buitengewone wereld waarin alles mogelijk is. Een wereld waarin hij zelf lang geleden werd ingewijd door de Kleine Prins.

Deze film is geschikt voor alle leeftijden. De zaal gaat om 14:15 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.zondag 18 februari

Trio Dividivi3

WINKEL - Trio Dividivi3 geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk.

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Deze blazers zijn steeds op zoek naar hun gemene deler om hun muziek naar een grotere hoogte te tillen. Maar ook aan hun individuele inbreng hechten ze veel waarde. Originele composities voor het ensemble worden afgewisseld met schitterende arrangementen.De toegang is € 10,00. Kaarten verkrijgbaar voor aanvang of via www.culturelestichtingniedorp.nl.zaterdag 24 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de 4e klaverjasavond van Buurtvereniging Noordervenne. De locatie is als vanouds 't Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg. De aanvang van het kaarten is 20:00 uur.

De klaverjascompetitie gaat over 5 avonden. Van deze 5 avonden mag je er 1 missen om mee te doen met de wintercompetitie. Als je alle 5 avonden komt kaarten wordt de slechtste uitslag van de 5 weggestreept.
Buiten de competitie om zijn er mooie prijzen. Je bent dus niet verplicht om mee te doen met de competitie. Heb je een avond zin om te kaarten: Je bent altijd welkom.
Voor verdere info en eventuele opgave: A. de Vries (tel. 0227-591879) of A. van Bodegom (tel. 06 2040 7420).

De volgende klaverjasavonden zijn op 24 maart en 21 april 2018

De laatste avond ( 21 april 2018) is een vrije klaverjasavond. Deze telt dus niet meer mee voor de competitie. Op deze avond worden naast de normale dagprijzen ook de prijzen van de competitie uitgereikt.woensdag 28 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.zondag 4 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de laatste Robbenoordbosloop van dit seizoen. De trimloop is voor leden en niet-leden.

Volwassenen kunnen kiezen uit een loopafstand 4,6,8,10,12,14 of 16 km. De jeugd loopt 1 of 2 km.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Na afloop gratis koffie/thee. Voor eigen leden is deelname gratis!
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 6 maart

Cursus operakenner Kees Schilder

SLOOTDORP - Veel leden van Vrouwen van Nu en het K.V.G. hebben het afgelopen seizoen kennis kunnen maken met de bevlogen operakenner Kees Schilder uit Volendam. Op boeiende en deskundige wijze wist hij werkelijk íedereen aan zich te binden. Zijn uitleg over de opera, de afwisseling met interessante wetenswaardigheden en het beluisteren van geluidsfragmenten maakten zelfs ondeskundige toehoorders enthousiast. Alom klonk de roep om mêêr en dat heeft geresulteerd in een cursuscyclus van 5 ochtenden.

Tijdens de bijeenkomsten zal Kees Schilder dieper ingaan op de operamuziek, de achtergronden en de componisten. Een unieke kans om op een nieuwe wijze naar muziek te luisteren en daar intens van te genieten.

Plaats: Gebouw 'Ons Tweede Thuis', Pastoor Braakstraat 1 in Slootdorp.
Programma:
Dinsdag 6 maart: Populair programma in de lijn van de reeds gehouden lezing.
Dinsdag 13 maart: Het ontstaan van de opera en via Monteverdi, Händel en Mozart naar Rossini, Bellini en Donizetti.
Dinsdag 20 maart: Hoogtepunten uit opera's van Giuseppe Verdi.
Dinsdag 27 maart: Hoogtepunten uit opera's van Giacomo Puccini.
Dinsdag 3 april: Hoogtepunten uit populaire opera's van beroemde componisten.
Tijd: 09:30 uur tot 11:30 uur.
Kosten: &euro 87,00 inclusief koffie/ thee en 5 keer een informatieboekje.
Opgave vanaf 23 september tot 15 februari 2018 door het bedrag in een gesloten envelop met naam en adres af te geven bij Emmie Wouts, Oester 29, 1775 JH te Middenmeer.woensdag 7 maart

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 8 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.
De kosten zijn &euro 2,50 per persoon.

Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De volgende keezavond is op 12 april.vrijdag 9 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 23 maart en 6 en 20 aprilzaterdag 10 maart

Wandeltocht 'Walking Wieringen by Night'

DEN OEVER - Na het grote succes van vorig jaar organiseren de leden van volleybalvereniging 't Zwin de 2e editie van de wandeltocht 'Walking Wieringen by Night'. Een wandeltocht van 18 km lang vol verrassingen; theater- en muziekacts, goede verzorging van de innerlijke mens, mooie lichteffecten en nog veel meer. Kortom een mooie en sfeervolle wandeltocht om niet te vergeten.De start en finish zijn bij het scouting gebouw in Oosterland aan de Keizerspoeldijk. We vertrekken in groepen per kwartier. Het vertrek vindt tussen 19:00 uur en 20:00 uur plaats.
Wil je mee wandelen? Geef je dan snel op. Je kunt inschrijven via de website www.walkingwieringen.nl. De kosten zijn € 17,50 per persoon.
Wacht niet te lang want vol= vol!dinsdag 13 maart

Lezing over de schaats

SLOOTDORP - Dirk Plugboer vertelt bij vrouwenvereniging K.V.G. in de ruimste zin van het woord alles over de schaats en zijn geschiedenis.

De lezing is in Seniorenonderkomen 'Ons Tweede Thuis', Pastoor Braakstraat 1, en begint om 19:30 uur.woensdag 14 maart

Lezing 'De laatste week van Jezus op aarde'

MIDDENMEER - Dhr. P. Dubbelman uit Heemskerk, houdt voor vrouwenvereniging Passage een lezing over 'De laatste week van Jezus op aarde'.

De lezing is in de Meerbaak en begint om 19:45 uur.zaterdag 17 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 18 maart

Amstel Quartet

WINKEL - Het Amstel Quartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nou om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres.De toegang is € 12,00. Kaarten verkrijgbaar voor aanvang of via www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 23 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 6 en 20 aprilzaterdag 24 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de 5e klaverjasavond van Buurtvereniging Noordervenne. De locatie is als vanouds 't Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg. De aanvang van het kaarten is 20:00 uur.

De klaverjascompetitie gaat over 5 avonden. Van deze 5 avonden mag je er 1 missen om mee te doen met de wintercompetitie. Als je alle 5 avonden komt kaarten wordt de slechtste uitslag van de 5 weggestreept.
Buiten de competitie om zijn er mooie prijzen. Je bent dus niet verplicht om mee te doen met de competitie. Heb je een avond zin om te kaarten: Je bent altijd welkom.
Voor verdere info en eventuele opgave: A. de Vries (tel. 0227-591879) of A. van Bodegom (tel. 06 2040 7420).

De volgende klaverjasavonden is op 21 april 2018

De laatste avond ( 21 april 2018) is een vrije klaverjasavond. Deze telt dus niet meer mee voor de competitie. Op deze avond worden naast de normale dagprijzen ook de prijzen van de competitie uitgereikt.woensdag 28 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 18 april en 16 mei.woensdag 4 april

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.vrijdag 6 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op 20 aprildinsdag 10 april

Verwencollectief Wieringermeer

WIERINGERWERF - Het 'Verwencollectief Wieringermeer' laat bij vrouwenvereniging K.V.G. belangstellenden van alles ervaren rond persoonlijke verzorging.

De bijeenkomst is in Café De Maaier en begint om 19:30 uur.donderdag 12 april

Keezen


HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.
De kosten zijn &euro 2,50 per persoon.

Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 15 april

Karin Bos

WINKEL - Karin Bos geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk.

De 30-jarige Karin Bos heeft in 2009 aan het conservatorium de opleiding richting musical afgerond. Zij zong al in vele producties, o.a. 'Hij gelooft in mij', 'Soldaat van Oranje' en speelde in de serie 'Petticoat'. We maken, met begeleiding van een pianist, een reis door haar muzikale carrière, van pop tot musical en van klassiek tot kleinkunst.De toegang is € 10,00. Kaarten verkrijgbaar voor aanvang of via www.culturelestichtingniedorp.nl.woensdag 18 april

Opfriscursus verkeer

MIDDENMEER - Om een ieder bij te praten en kennis op te frissen rondom de Verkeerswetgeving, zal Jan Wouts van Autorijschool A7 voor de vrouwenverenigingen in de Wieringermeer hier een presentatie over geven.

Om de opgedane kennis na afloop te toetsen, zullen er wat vragen worden gesteld, waarbij niemand bevreesd hoeft te zijn dat er bij een onvoldoende een sanctie op zal volgen!

Plaats: Autorijschool A7, Oester 29 te Middenmeer. Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur.
Kosten: € 10,00. Opgave: Voor 13 april 2018 bij Emmie Wouts, tel. 0227-602868.woensdag 18 april

Lezing Henk Gerber

SLOOTDORP - Dhr. Henk Gerber komt bij vrouwenvereniging Passage vertellen over zijn bezigheden als vrijwilliger bij Hoenderdaell en Stichting Leeuw.

De lezing is in de Schakel en begint om 19:45 uur.woensdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo is op 16 mei.vrijdag 20 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.zaterdag 21 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is een vrije klaverjasavond van Buurtvereniging Noordervenne. De locatie is als vanouds 't Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg. De aanvang van het kaarten is 20:00 uur.

Er zijn mooie prijzen.
Voor verdere info en eventuele opgave: A. de Vries (tel. 0227-591879) of A. van Bodegom (tel. 06 2040 7420).
Vanavond worden naast de normale dagprijzen ook de prijzen van de competitie uitgereikt.zaterdag 21 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 21 en zondag 22 april

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Aanschouw lentegroen en biologische bloembollen'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39, Sint Maartensbrug van 11:00-16:00 uur
Vierseizoenentuin, Koperwiek 11, Zuid-Scharwoude van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)woensdag 2 mei

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.woensdag 16 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.zaterdag 26 en zondag 27 mei

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Voel de kracht van het voorjaar'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 11:00-17:00 uur
Tuin van het Damsterhuys, Damsterpad 8, Westerland van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 13:00-18:00 uur
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-16:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Bezoektuin Beleef 't, Wijzenddijkje 19, Westwoud van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Fam. Zuurbier, Ringvaartweg 6, Waarland van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)woensdag 6 juni

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 21 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is ' Ervaar het licht van de langste dag'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 20:00-23:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 20:00-23:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 20:00-23:00 uur
Tuin van het Damsterhuys, Damsterpad 8, Westerland van 19:00-22:00 uur
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 19:00-22:00 uurzaterdag 23 en zondag 24 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Hoor de zomersymfonie'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 11:00-17:00 uur
Tuin van het Damsterhuys, Damsterpad 8, Westerland van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 13:00-18:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Bezoektuin Beleef 't, Wijzenddijkje 19, Westwoud van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
De Heidense tuin, Kleitelweg 20, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik, Wesfriesedijk 58, Warmenhuizen van 12:00-16:30 uur (alleen op zondag)woensdag 4 juli

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.zaterdag 14 en zondag 15 juli

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Proef de rijkdom van de zomer'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Tuin van het Damsterhuys, Damsterpad 8, Westerland van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 13:00-18:00 uur
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-16:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Bezoektuin Beleef 't, Wijzenddijkje 19, Westwoud van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Egelopvang Dikke Prik, Wesfriesedijk 58, Warmenhuizen van 12:00-16:30 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
De Heidense tuin, Kleitelweg 20, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Fam. Zuurbier, Ringvaartweg 6, Waarland van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)woensdag 1 augustus

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.zaterdag 4 en zondag 5 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Bekijk de gloedvolle kleuren van de nazomer'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 11:00-17:00 uur
Bezoektuin Beleef 't, Wijzenddijkje 19, Westwoud van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 (alleen op zaterdag)
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Fam. Zuurbier, Ringvaartweg 6, Waarland van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)woensdag 5 september

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.zaterdag 8 en zondag 9 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Ruik de geuren van de herfst'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 11:00-17:00 uur
Tuin van het Damsterhuys, Damsterpad 8, Westerland van 11:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Bezoektuin Beleef 't, Wijzenddijkje 19, Westwoud van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuinontwerp De Winter & De Morgen, Obdammerdijk 21, Obdam van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Fam. Zuurbier, Ringvaartweg 6, Waarland van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)woensdag 3 oktober

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.woensdag 7 november

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.woensdag 5 december

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Actueel...
18-05-2019 Moeder schrijft boek over overleden zoon
18-05-2019 Ergernis, ingezonden bericht
18-05-2019 De Koffiesilo, nieuw rustpunt op Stroe
17-05-2019 Raadsvergadering Hollands Kroon
17-05-2019 Avond4daagse GV DOS Den Oever valt zeker niet in het water
17-05-2019 Weekend agenda
17-05-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-05-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
16-05-2019 Nog meer aandacht voor biodiversiteit
16-05-2019 Maak vrijblijvend kennis met een sport
16-05-2019 Yoga en beweegactiviteiten voor 65+ers
16-05-2019 Drie woningen op plek Dentele school
16-05-2019 Gemeenteraad vergadert over recreatiewoningen
16-05-2019 Aanmelden voor deelname aan rommelmarkt Westerland
15-05-2019 Ada zwemt voor Peter, doneeractie voor kankerbestrijding
15-05-2019 Echtpaar uit Anna Paulowna wint 10.000 euro
15-05-2019 Wieringer Vrouwen vieren 1-jarig bestaan
15-05-2019 Uitslagen
15-05-2019 Presentatie hospice Het Tweede Thuis bij gemeenteraad
15-05-2019 Jumping Jack wegens succes verlengd met twee extra voorstellingen
15-05-2019 Zonder rijbewijs, maar met drank
15-05-2019 Projectkoor muziekvereniging Wieringerwaard
15-05-2019 Beach handball seizoen weer geopend
15-05-2019 Zwembadtraining Watersport Vereniging Amstelmeer
15-05-2019 Anti ontsnappingstuig en zorg voor weglopertje Teya
14-05-2019 Rondje om
14-05-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
14-05-2019 Grote dansvoorstellingen van Demodansgroep Djèstiek
14-05-2019 Hoogte premie belangrijkste reden voor een overstap van zorgverzekering
14-05-2019 Bereikbaarheid regio wordt aangepakt
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Wieringer historie:
Zeilen in een bootje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...