Veiligheid ver te zoeken op gereconstrueerde N 241
Uitgegeven op 16-11-2017 om 02:36  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Ingezonden bericht door Theo Moras. De inhoud van een ingezonden bericht is ter verantwoording van de inzender van het bericht.Theo Moras: "Net als vele ouders en verzorgers uit de regio vinden de Scholen in Schagen dat de nieuwe N241 een gevaar is voor hun kinderen en leerlingen. De reconstructie van de Provincialeweg N241 van Schagen naar Verlaat blijkt een gevaar voor kinderen te zijn".Vele ouders en verzorgers van de leerlingen op Schager scholengemeenschap dringen er bij de provincie aan op maatregelen. Ook het Regius College, Clusius College en ROC in Schagen net al de directie van de Marinx-school uit ‘t Veld steunen deze actie.Zo'n 1000 leerlingen uit de omtrek van Schagen fietsen dagelijks over de nieuwe fietsstraat van de N241 naar en van school. Op deze fietsstraat ontbreekt het aan degelijke verlichting en de als snelheid remmende midden strook is in tegenstelling wat de bedoeling was veranderd in een niets voorstellend geheel. Mede daardoor wordt er ook geklaagd over hoge snelheden van bestemmingsverkeer en agrarische voertuigen. De reconstructie van de N241 van Schagen naar Verlaat is bijna voltooid en wordt eind 2017 opgeleverd. Er zijn veel ouders en aanwonenden uit de omtrek die regelmatig hebben geklaagd bij het informatie punt van Boskalis in Zijdewind, bij de scholen en sturen nu ook hun klacht richting provincie. Uit de laatste berichten van uit de provincie blijkt echter dat dit nagenoeg geen resultaat heeft opgeleverd. Wel heeft de provincie inmiddels apparatuur geplaatst om al het verkeer te tellen en de snelheid te meten. Afhankelijk van die resultaten worden maatregelen overwogen, maar vooralsnog houd de provincie vast aan het beleid dat door de provincie en Provinciale Staten is genomen en goedgekeurd. Deze weg is absoluut niet veilig voor de leerlingen en de weggebruikers in het algemeen. Er zal meer verlichting moeten worden aangebracht om het in ieder geval wat veiliger te maken. Nu is er verlichting tot vijftig meter voor en na de rotondes, verder niet en is de weg beangstigend en pik en pik donker. Eind november beoordeelt de provincie aan de hand van de tellingen de resultaten en neemt dan het besluit of er iets moet gebeuren.

Ook werd tot verbazing en teleurstelling van het bestemmingsverkeer een belijning aan weerskanten van de weg op de paralelweg aan de overzijde van de N 241 de zgn. trekker weg afgewezen. Ook deze weg is onheilspellend donker, beangstigend en onveilig wanneer er geen markering is aangebracht als oriëntatie en veilig gebruik van deze weg. Deze aanwonende gezinnen zijn op deze weg aangewezen en moeten en kunnen hier alleen gebruik van maken om bij een rotonde hun weg hetzij over de N 241 of de fietsstraat te vervolgen.

Verder veroorzaken ook het autoverkeer en landbouwtrekkers op de fietsstraat en parallelweg gevaarlijke situaties vanwege hoge snelheden wat nu al wordt ondervonden nu er steeds meer stukken van de gereconstrueerde N241 zijn voltooid en alleen de beplanting nog moet worden aangebracht.

Mocht de provincie niet van zins zijn om hun standpunten te wijzigen wordt er door de pleitbezorger zeker nog door een petitie getracht hun recht op veiligheid afte dwingen voor zover dat mogelijk is. Duidelijk is dat hier onder geen beding genoegen mee zal worden genomen heeft de bezwaarmaker van het eerste uur op voorhand al weten.

Theo Moras

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Vliegtuigramp naast Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...