Intocht Sinterklaas
Uitgegeven op 13-11-2017 om 16:51  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND / 't VELD - Sinterklaas komt met zijn pieten op zondag 19 november weer aan per boot. Hij wordt verwacht om 12:00 uur op het plein van J.W. Droog in Zijdewind, waarna hij op zijn paard verder zal gaan naar het dorpshuis in 't Veld.Voor de allerkleinsten is er een paardentram. In het dorpshuis zal het kinderfeest worden voortgezet. De sint heeft de kinderen uitgenodigd om een tekening of kleurplaat in te leveren (ook te downloaden via de site www.evenementenzijdewind.nl) en heeft daar leuke prijzen voor ter beschikking gesteld.
Ook kan er worden opgetreden voor Sint en zijn pieten. Stuur dan een mail met je naam, leeftijd en wat je wilt doen naar zijdewind@ziggo.nl.
Na afloop is er gezellig nagenieten voor klein en groot. De gymzaal blijft open voor de kinderen om te spelen en een springkussen is aanwezig.

NIEUWE NIEDORP - Dit jaar komt Sinterklaas ook weer een kijkje nemen in Niedorp. Dit heugelijk feit wordt gevierd op zondag 19 november. Net als andere jaren meren Sinterklaas en zijn pieten aan in de Rijd. Na een optocht over de Dorpsstraat wordt iedereen verwelkomd in de grote zaal van de Prins Maurits.

Alle kinderen die een mooie tekening of andere kunstwerkjes voor de Sint willen maken, mogen deze bij het openen van de zaal bij de tekenpietjes inleveren. Ook kunnen de tekeningen zelf aan Sinterklaas gegeven worden, dan moet die nog even bewaard blijven totdat daar naar gevraagd wordt.

Sinterklaas wordt verwelkomt om 13:15 uur met gezellige muziek bij de Rijd. Als Sinterklaas en zijn pieten de eerste handjes hebben geschud en gevuld, start de optocht naar de Prins Maurits. Het dorpshuis blijft dicht totdat Sinterklaas aangekomen is. Bij slecht weer zullen de deuren van het voorcafé eerder open gaan. Nadat Sinterklaas uitgezwaaid is, feesten we nog even gezellig door.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Schieten achter dijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...