Inloophuis Medemblik viert eerste lustrum
Uitgegeven op 13-11-2017 om 16:37  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het Inloophuis Medemblik viert op 15 december haar 5 jarig bestaan. Tijd om even bij stil te staan bij dit heugelijke feit. Het inloophuis biedt immers aan veel mensen een steun in de rug. Niet alleen (ex) patiënten, maar ook naasten, nabestaande en mantelzorgers kunnen terecht. Speciale aandacht is er voor de kinderen, zelf ziek, of waarvan één van de familieleden, vriendje, juf of meester geconfronteerd is met een ernstige ziekte. De impact is immers groot.

Maar wat is eigenlijk levensbedreigend? Te denken valt uiteraard aan kanker maar ook aan hartfalen, A.L.S, erfelijke aandoeningen, zoals taaislijmziekte, longziektes, etc. Concreet alle ziekten die de kans op een lang en gelukkig leven in de weg staan. En dat zijn er best veel.Het inloophuis geeft gasten in ieder geval een rustpunt. Vaak kan er nog wel iets gedaan, gezegd of geregeld worden. Perspectief betekent soms ook weer nieuwe openingen en gasten voelen zich daar prettig bij. Ook als een gast weet dat hij uitbehandeld is, dan kan een bezoek aan het inloophuis een stukje ontspanning bieden. De gastvrouwen/heren van het inloophuis lopen met de gasten mee, net zolang zij dat willen. Maar ook het loslaten -als de gast dat zelf wilt- hoort daarbij.

Luisteren is altijd belangrijk, zelfs als de ziekte al enige tijd geleden is. De angst voor terugkeer of het omgaan met de late effecten door de behandeling verdient alle aandacht. De niet klinische omgeving en de huiselijke sfeer van een inloophuis vinden veel gasten dan ook prettig.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door sponsoren, fondsen en bijdragen van ondernemers en service clubs zoals: De Rotary, Mirandamania, 'Samenloop voor Hoop', Loopgroep Medemblik, kerk Wervershoof, gemeente Medemblik, Kansfonds, KWF, VSB fonds en vele anderen. Ook van particulieren zijn mooie bedragen ontvangen, door het inloophuis als begunstiger te benoemen of door een spontane bijdrage.

Op zaterdag 16 december viert het Inloophuis het vijfjarig bestaan op bescheiden wijze. Hiervoor worden sponsoren en vrijwilligers uitgenodigd van 14:00 tot 17:00 uur. Juist zij maken het allemaal mogelijk.
Het Inloophuis hoopt op deze dag bestaande, maar ook nieuwe sponsoren te mogen begroeten.
Gasten krijgen dit jaar extra aandacht op de verwendagen. De jaarlijkse verwendag is op zaterdag 18 november (Meer informatie op de pagina Op stap).

Mocht u het inloophuis willen feliciteren met een financiële bijdrage, dan is dat van harte welkom. Op www.inloophuismedemblik.nl vindt u de mogelijkheden.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...