Sterk optreden VZV in Europa Cup debuut ondanks nederlaag
Uitgegeven op 13-11-2017 om 15:27  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - Het Dames team van Maedilon/VZV wist tegen Rocasa bij hun eerste Europacup treffen in Sporthal De Meent verrassend goed voor de dag te komen in de uitverkochte Sporthal in Alkmaar .

Rocasa nam in het begin van de wedstrijd na goed 5 min. al een 4-0 voorsprong waar Jane Kramer voor VZV de paal raakte en hun keepster met een reflex een tegen doelpunt wist te voorkomen. Romy Zegerink wist in de volgende aanval het eerste Europese VZV doelpunt op haar naam te schrijven, Amber Zomerdijk wist met enkele geweldige reddingen de achterstand te beperken, waarna de snelle Lotte Houtenbos uit een perfect aangespeelde break van Zomerdijk de 2-5 wist te scoren. Waar VZV de bal op de paal en lat zag belanden liep Rocasa na 20 minuten spelen uit naar een voorsprong van 7 doelpunten 3-10 waarna Lisanne Kolken op wonderlijke wijze een break verzilverde.


Foto: Lisanne Kolken is de verdediging van Rocasa te snel af, en had met 6 doelpunten een flink aandeel in de score net als Lotte Houtenbos 7 en Albertine Abube 5 doelpunten.

De laatste 10 min. voor het rustsignaal hield het team van Betty Plasmeyer zich uitstekend staande en bleef de achterstand bij rust beperkt tot 7 doelpunten. Bij VZV waren Lotte Houtenbos en Lisanne Kolken het meest trefzeker al wisten Florance Kos en Melissa Wilmsen ook de Rocasa keepster voor het rustsignaal van de onopvallend fluiten de scheidsrechters Emil en Ernest Aghakishi uit Azerbeidzjan te verschalken.

Ruststand 10-17.

Na rust lag de bal na 15 sec. achter de verbouwereerde VZV sluitpost, waarna Lisanne Kolken voor VZV het net wist te vinden 11-18. Rocasa leek verder afstand te nemen van het zich kranig verwerende team uit ‘t Veld 11-20 na 5 min. in de tweede helft. Toch klampte VZV weer aan en scoorde Maud Kruijer en Lotte Houtenbos 2x zowaar drie maal op rij 14-20. Nadat Roos Pannekeet met een pegel vanuit de tweede lijn internationaal keepster Silvia Navarro wist te verschalken 15-22 was het verschil na 10 min. in de tweede helft nog steeds 7 doelpunten. Met publiekslieveling Albertine Abube binnen de lijnen schakelde het team van Betty Plasmeyer toch weer een tandje bij, met nog 10 min. te gaan leek VZV op weg naar een enorme stunt en kwam weer terug in de wedstrijd 21-24 nog maar een verschil van drie. Het zat VZV in die laatste fase van de wedstrijd bepaald niet mee, net als eerder in de wedstrijd paal en lat enkele tegentreffers in de weg zaten.Eerst belande een break van Lisanne Kolken op de kruising en een strafworp van Lotte Houtenbos buiten bereik van de keepster op de paal waar Rocasa twee strafworpen wel wisten te verzilveren 21-27. VZV bleef knokken voor een zo goed mogelijk resultaat en werden twee knappe reddingen van Amber middels een break op Lotte Houtenbos en goed op dreef rakende Albertine Abube wel doeltreffend afgerond. Bij het laatste fluitsignaal van deze bijzonder aantrekkelijke en hoogstaande wedstrijd werd de tweede helft onder een daverend applaus en staande ovatie zelfs afgesloten met 1 doelpunt verschil in het voordeel van de boven zichzelf uitstijgende handbaltrots uit ’t Veld. Een geweldige prestatie van VZV die normaal hun thuiswedstrijden in de eigen vertrouwde Sporthal ’t Zijveld op Sportpark de Kogge spelen.

Eindstand 26-32 .
Doelpunten: Lotte Houtenbos 7, Lisanne Kolken 6, Albertine Abube 5, Florence Kos 3, en Melissa Wilmsen, Linsey Perre, Roos Pannekeet, Romy Zengerink, Maud Kruijer 1.

Volgende week zondag is de return tegen Rocasa uit de derde ronde van de EHF Challenge Cup op Gran Canaria waar ook veel supporters van VZV getuige van zullen zijn.

Met dank aan Theo Moras

(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
En van de drie complexen van 5 uitwateringssluizen te Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...