Succes incasseert nederlaag in topper tegen Winkel
Uitgegeven op 12-11-2017 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Succes is in de topper tegen Winkel tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op een drijfnat veld hield de thuisclub met een geflatteerde 4-1 overwinning de punten in eigen huis. Daarmee is dit team de voornaamste kandidaat om volgende week de eerste periode op te eisen.

Als je de topper in een notendop moet analyseren dan kun je stellen dat Succes op de beslissende momenten pech had en Winkel deze middag beschikte over een uitblinkende Jeroen Smit, die het de Succesverdediging met zijn onnavolgbare rushes meer dan lastig maakte. Zonder zelf te scoren was de levensgevaarlijke aanvaller bij alle doelpunten betrokken.

De aanvaller van Winkel stond overigens niet direct in de spotlights. Het eerste kwartier van de wedstrijd kwam de thuisclub er sowieso amper aan te pas. De formatie Van Jan Loew begon scherp en gedreven aan het duel. Het fitte team, met Jop Van den Esschert en Jeroen Norder beginnend vanaf de bank, zette vroeg druk en liet de gastheren niet in hun spel komen. Meer dan een veldoverwicht en één dot van een kans leverde de strijdwijze niet op. Deze honderd procent kans was echter niet besteed aan de verder onzichtbare Kevin de Bruin. Uit een pass van Stef de Koning kopte hij vogeltje vrij net naast.

Naarmate de eerste helft verstreek kwam de thuisclub geleidelijk aan beter in zijn spel. Trainer Gootjes zette zijn elftal zo neer dat het voor Succes steeds moeilijker werd een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Winkel. Omdat de Wieringers achterin zelf ook de zaakjes goed op orde hadden, ontspon zich lange tijd een wedstrijd die op het middenveld uitgevochten werd in vinnige doch faire duels.

Het kijkspel werd vlak voor rust pas echt amusant toen vooral Jeroen Smit zich liet gelden met enkele mooie acties die direct gevaar opleverden. Nadat Tim Klaare van dichtbij verzuimd had de openingstreffer te maken kreeg de Succesdefensie het nog een paar keer benauwd. Trainer Gootjes deed met zijn voetbal gogme ook een duit in het zakje door de snelle buitenspeler Smit over te hevelen van de rechts- naar de linksbuiten positie zodat hij tegenover Rick Jansma kwam te staan, die net geel had gezien vanwege een opzichtige overtreding. De verdediger die zich niets meer kon permitteren werd pardoes voorbij gesneld wat weer een gevaarlijke situatie opleverde. Trainer Loew deed het enige juiste en haalde Jansma, die noodgedwongen met de handrem op moest spelen, uit voorzorg naar de kant.

Maar met de ingevallen Jeroen Norder op het middenveld en, de naar de back positie verhuisde, Toine Bugel haalde Succes toch niet ongeschonden de rust. Een ongelukkig verwerkte bal van de Succesdefensie belandde voor de voeten van Smit. Zijn inzet werd nog half gekeerd door Martijn Lont, maar de rebound was een prooi voor de koud ingevallen Robin Schouten.

Met een kater ging Succes de kleedkamer in. Kort na de hervatting werd de malheur nog erger toen Smit binnen de zestien meter half weggleed en half over het been van Ted Jorna viel. Strafschop oordeelde de scheidsrechter resoluut. De elf meter trap werd onberispelijk door Rick Fijnheer binnen getrapt.

Loew greep onmiddellijk in en bracht met Jop van den Esschert een derde aanvaller binnen de lijnen en Stan de Koning werd naar de kant gehaald. Met drie aanvallers rendeerde het spel beter. Succes rechtte de rug en was tot drie keer toe dicht bij de aansluitingstreffer. Ted Jorna zag een inzet van de lijn gehaald en Van den Esschert zag zijn inzetten op de paal en op de keepersvuisten uiteen spatte. Maar de derde maal dat de invaller in scoringspositie kwam was het wel raak. De weggestuurde Jorna gaf een niet te missen kans aan de spits, die voor de 1-2 zorgde.

Het weer opgeleefde Succes ging vol voor de gelijkmaker en gaf achterin steeds meer ruimte weg wat voor het doel van Lont enkele gevaarlijke situaties opleverde. Omdat het over en weer kansen regende, verhoogde de amusementswaarde met de minuut. Lont die prima reflexen had op een vrije trap van Chris Ursem en een één op één duel met Rick Fijnheer moest echter het antwoord schuldig blijven op een kopbal van invaller Jim Berendt, die op zijn wenken bediend werd door Jeroen Smit; 1-3.

Het strijdlustige Succes weigerde de handdoek te gooien en was middels een snoeihard schot op de lat van Jeroen Metselaar dicht bij weer een aansluitingstreffer. Maar in de slotfase was het opnieuw Berendt die de geflatteerde 4-1 op het scoreboord bracht. De speler hoefde
alleen een laatste zetje te geven aan een aanval die natuurlijk bij Jeroen Smit begon.

Hiermee werd de eerste nederlaag van het seizoen bezegeld voor de Wieringers. De spelers zelf zullen flink balen, maar ten opzichte van vorig seizoen is er toch een aanmerkelijke winst geboekt. Had Succes een seizoen geleden op ditzelfde veld nog niets in te brengen tegen Winkel nu was het de gelijke van de thuisclub en in sommige fases van de wedstrijd zelfs de betere. Hoewel je er qua punten niets mee opschiet, moet dit vertrouwen geven voor het vervolg van deze competitie die volgende week met de thuiswedstrijd tegen Flevo een vervolg krijgt. Alleen bij puntverlies van Winkel tegen het laaggeklasseerde Vesdo en winst van Succes is het behalen van de eerste periode nog mogelijk.
(advertentie)
Actueel...
20-07-2018 Nog geen duidelijkheid over kermis
20-07-2018 Online hulp voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische klachten
20-07-2018 Weekend agenda
20-07-2018 Vacature, ben je juist geslaagd? Hier een mooie kans.
20-07-2018 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
19-07-2018 PvdA Noord-Holland tegen uitbreiding Royal ZAP
19-07-2018 Pas op voor blauwalg
19-07-2018 Bouw sporthal vordert
19-07-2018 Aanleg glasvezelnetwerk start na de zomer
18-07-2018 Zeer zonnig en warm Waddentoernooi bij Boel-Skik 92
18-07-2018 Zeldzame vogel gespot door Wim Tijsen nabij Schelpenbolweg
18-07-2018 Oerbos gekapt bij Den Oever
18-07-2018 Binnenkort terug
18-07-2018 Summersale bij Kringloop De Marske
18-07-2018 Vervolgvragen GroenLinks over Waddenbelevingspunt
18-07-2018 Gratis naar de sauna met Vikorn brood van Bakker Edwin Bellis
18-07-2018 Eerste fase woningbouw 't Veld Noord
18-07-2018 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
18-07-2018 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
18-07-2018 Geslaagd uitje senioren Maria Mater
18-07-2018 Kinderopvang koopt boerderij in Hippolytushoef
18-07-2018 Kandidaten burgemeester Hollands Kroon
17-07-2018 Dak Cinemaplein gerepareerd
17-07-2018 Droge voeten voor Den Oever, deel 9
17-07-2018 Foto's TOW Trekkertrek Kolhorn online
17-07-2018 Zomerrooster Zwembad De Venne
16-07-2018 FOK en SOK Kermis 1988 Aurora Bar
16-07-2018 Jeugd genoot volop van Brandweer waterfestijn op het IJsbaantje
16-07-2018 VIStival gefilmd door Martien de Graaf
16-07-2018 Rondje om op een prachtige maandagavond
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Poll:
De Botsautobaan op het Kerkplein of op Het Hoekje?
Kerkplein, daar staan ze al jaren
Hoekje, daar staan ze ook al jaren
Allebei kan wat mij betreft prima, je gaat erin of niet
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
(Rooie) Dirk Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...