Brand verwoest paviljoen kunstenaar Daan Roosegaarde op Afsluitdijk bij Den Oever
Uitgegeven op 11-11-2017 om 00:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Een uitslaande brand heeft vrijdagavond de tent van het kunstproject van Daan Roosegaarde verwoest.


Rond tien uur vrijdagavond stuurde Michael Mosk deze foto. Het paviljoen welke was opgebouwd naast de windmolen op de Afsluitdijk stond in lichterlaaie.

De Brandweer uit Den Oever stelde de wagen op nabij Havenzicht. Water genoeg rondom, maar het was nog een hele klus om de slangen uit te rollen over de brug naar de brandhaard. Hierna was het vuur snel geblust. De schade is echter enorm. Volgende week hadden hier internationale gasten moeten verwelkomd worden om het lichtproject te bekijken. Rijkswaterstaat heeft maar liefst 13 miljoen Euro uitgetrokken voor de kunstenaar en zijn team. Vrijdagavond was deze lichtshow echter niet voorzien. Of de presentatie volgende week nog doorgaat was op het moment van schrijven nog niet bekend. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is ook nog onduidelijk. Na het afgelasten van de hardloopwedstrijd vorig jaar is dit de tweede grote tegenslag voor het project De Nieuwe Afsluitdijk. (Fotografie Michael Mosk)

Brandweer Den Oever plaatste de volgende fotos:

De lijn geeft aan waar het water vandaan gepompt moest worden.

Brandweer Den Oever over het incident: "Gisteravond zijn we gealarmeerd voor een gebouwbrand t.h.v. de afsluitdijk. Een tijdelijke paviljoen die bij een bunker naast de afsluitdijk was opgebouwd voor de expositie lichtprojecten afsluitdijk stond in brand. De plek van de brand was moeilijk bereikbaar voor onze brandweerauto, waarop we vanaf een ondergrondse brandkraan op de oostkade lage druk slangen hebben uitgerold richting het bunker complex.

Dit hebben we gedaan in aanjaagverband wat in dit geval betekende dat onze brandweerauto op de oostkade water door pompte naar onze pomp aanhanger om vanaf daar water stralen te voeden om te kunnen blussen. Het was een pittige klus en na ongeveer een inzet van twee uur waren we weer terug op de kazerne".


Den Oever en alle andere inwoners in Hollands Kroon mogen maar wat blij zijn met deze vrijwilligers, chapeau!ADVERTORIAL


HIPPOLYTUSHOEF - Met de feestmaand in aankomst organiseert Paul Weijers voor de tweede keer de broodroosteractie. Bij aankoop van een televisie ontvangt u tot en met 31 december van dit jaar een trendy broodrooster kado.


Er is genoeg keuze in de winkel. Paul hanteert concurrerende prijzen en de televisies worden op Wieringen gratis bij u thuis afgeleverd en geinstalleerd. Paul sluit de TV aan oop uw netwerk zoals, Ziggo, KPN en Canal Digitaal.

Vorig jaar was de actie een groot succes. Met de komst van nieuwe led-techniek in de televisies misschien voor u het moment om een nieuwe aan te schaffen. In de winkel kunt u ze zelf testen onder het genot van een kopje koffie.


Voor uw december inkopen hoeft u het dorp niet uit!

Nog meer nieuws in de winkel, senioren telefoons met grote toetsen en makkelijk te bedienen.

Paul verkoopt nu ook senioren telefoons. De sets bestaan uit 1 of 2 units. Door grotere toetsen, harder geluid en een groot beeldscherm zijn deze telefoons goed te gebruiken. Deze telefoon is compatibel met een gehoorapparaat (dus goed functioneert met een ander systeem of toestel). Het toestel heeft ook een functie waarbij men snel contact kan maken tijdens noodsituaties.
Ook handig, deze wekkers met grote displays en grote toetsen. Voor meer idee├źn kom gerust even langs in de winkel. Beeld en geluid, DAB radio, inktcartridges en laat uw video bnand op DVD zetten.
(advertentie)
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Echtpaar Scheltus Stapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...