Wiron sleept gelijkspel uit het vuur
Uitgegeven op 05-11-2017 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron was de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen Oosterend. De Oeversen verzuimden echter te scoren en keken halverwege de tweede helft tegen een 0-2 achterstand aan, Wakker geschud werd alsnog de achtervolging ingezet, maar de thuisclub kwam niet verder dan een gelijkspel, 2-2.

Foto's Reijer Zwart

Het leek er op, dat Wiron iets te makkelijk over de wedstrijd tegen Oosterend dacht. Het veldoverwicht kwam niet tot uitdrukking in doelpunten. De aanvallers sloegen keer op keer de plank mis. Veel en onnauwkeurig combineren, besluiteloosheid en geen overtuiging in de doelpogingen stonden succes in de weg. Oosterend schiep zich nauwelijks kansen, maar kwam bij een uitbraak na ruim een half uur spelen wel op voorsprong. Willem Metselaar kreeg heel veel vrijheid en kwam ook in oog met Dennis Veldhuis. Hij rondde doeltreffend af, 0-1. De aanvallen van Wiron bleven verzanden en Oostertend scoorde uit een nieuwe uitbraak bijna opnieuw. Tot opluchting van de verdedigers werd het schot gekeerd door de lat.

Wiron komt halverwege de tweede helft eindelijk tot scoren

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld te zien. Robin Meilink was het dichts bij de gelijkmaker, toen hij werd aangespeeld en enige ruimte kreeg. Hij kreeg de bal echter niet onder controle en de kans ging verloren. Het was tekenend voor de onmacht van Wiron in de aanval. Oosterend was de lachende tweede door uit een uitbraak op nieuw te scoren. Hessel Bos werd onvoldoende afgestopt door twee verdedigers en schoot raak, 0-2. De thuisclub kwam in de laatste 20 minuten eindelijk los. Stefan Veldhuis schoof de bal vanaf de achterlijn hard voor doel langs. Robin Meilink hoefde op een halve meter voor de doellijn alleen maar tegen de bal aan te lopen en deed dat met succes, 1-2. Het was de aanzet voor een slotoffensief. Zo'n vijf minuten voor het einde werd Klaas de Haan op de rand van het strafschopgebied uit een corner aangespeeld. Hij kon volkomen vij aanleggen, iedereen stond in het doelgebied, en haalde doeltreffen uit, 2-2. Wiron scoorde in blessuretijd nogmaals, maar de scheidsrechter had al gefloten wegens duwen en het doelpunt ging niet door. De gelijke stand bleef dan ook op het scorebord staan.