Succes trapt competitie af met winst op SRC
Uitgegeven op 24-09-2017 om 17:10  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bij de openingswedstrijd van dit seizoen was direct veel publiek naar de prachtige complex aan de Belterlaan gekomen. De toeschouwers zagen de thuisclub met 3-0 winnen van SRC.

Succes begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste poging was van Jop van den Esschert, maar die ging net voorlangs. In de vierde minuut was het al raak. Een prachtige pass van Toine Bugel belandde bij van den Esschert, zijn voorzet rondde Bart de Kleine bekwaam af. Even later klapte de buitenspelval van Succes niet goed dicht, Heiblom van SRC kwam alleen voor keeper Lont, maar raakte de buitenkant van de paal. Hierna werd het spel van Succes wat slordiger. Het duurde tot de 35e minuut tot Succes weer een kans kreeg. Een goede cross van alweer Bugel kwam bij van den Esschert, die net over schoot. Vlak voor rust speelde van den Esschert zijn man prachtig uit, maar strandde alleen voor de keeper. Het laatste wapenfeit voor rust was voor SRC. Bij een voorzet twijfelde de verdediging van Succes en Robert Fels schoot net naast.

Succes kwam goed uit de kleedkamer, een vrije trap van de Koning werd keurig terug gekopt door Hoekstra. De Kleine schoot, de keeper redde nog knap, maar de rebound was voor van den Esschert, die de 2-0 scoorde. Even later was er een voorzet van Youri Jansma die net naast werd gekopt door Jeroen Norder. Toen kreeg Kevin de Bruin in twee minuten tijd twee grote kansen, maar wist het net niet te vinden. Toch scoorde de Bruin zijn eerste officiële competitiegoal voor Succes. Na goed voorbereidend werk van de Kleine rondde hij, als een echte spits, bekwaam af. Succes bleef heer en meester en had de score makkelijk verder uit kunnen bouwen. Het bleef echter bij een zeer verdiende 3-0 overwinning.

Wat vooral opviel was het zeer sportieve spel van beide ploegen. Al met al een prima seizoenstart voor Succes, één zwaluw maakt echter nog geen zomer.
Volgende week moet Succes uit naar het altijd lastige Vesdo in Schagerbrug.