Veel vertier op activiteiten Zijdewinder kermis
Uitgegeven op 11-09-2017 om 13:20  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Een bijzondere activiteit tijdens de Zijdewinder kermis is de Kerkmis in de Kermistent. Zondag om half 10 stroomde de tent vol. Na afloop van de dienst werd de tent omgetoverd tot ATB parcours.Waar anders het kerkbezoek steeds minder wordt komen ieder jaar wonderwel veel mensen naar de Kerkmis. De populaire Havenstraatzangers uit Zijdewind e/o. zorgt voor de muzikale omlijsting met passende liederen die goed in het gehoor liggen bij de aanwezigen. Diaken Toon Jorink ging deze dienst voor bijgestaan door de misdienaars Pleun en Gijs Droog.
Om half 11 was de viering afgelopen en werden de stoelen in ijltempo verwijderd en afgevoerd. Er kon even goed nog lekker koffie met elkaar worden gedronken.Om 11 uur was de tent omgetoverd tot ATB parcours voor de ATB wedstrijden en kon de eerste groep van start gaan.
Het weer was bijzonder aangenaam. Dde vele toeschouwers langs het parcours werden op hun wenken bediend door de renners op het steeds zwaarder wordende parcours over
dijkjes, zand, pontons, gras en asfalt.
De wedstrijden waren onderverdeeld in meerdere categorieën. De deelnemers streden met grote inzet om de premies, prijzen en de eer.
De wedstrijden werden met uitzondering van een kleine onderbreking voor de versierde Kermisoptocht van de jeugd vlot en achter elkaar afgewerkt. De huldigingen werden door atlete Talisa v/d Fluit en rondemiss Malou Houtenbos verricht.Om even na 4 uur werd naast de Kermistent door een behoorlijk aantal deelnemers gekatknuppeld, wat zoals altijd een prachtig vermaak en schouwspel blijkt te zijn.
Er werden weer heel wat vaatjes kapot geknuppeld waar iedere ring en Katbeen een geldbedrag opleverde.

Vandaag is er kegelen voor de dames, kaartjesbiljarten voor dames en heren, vermaak en kinderspelen en vanavond prijsschieten voor de jeugd bij de schiettent op het Kermisterrein.


Dames Recreanten: 1 Lola Bakker (Texel) - 2 Ilse Hoornsman (W'Werf) - 3 Conny van Haaster (Kolhorn)


Fun Klasse: 1 Stefan van der Werf (Egmond Binnen) - 2 Arjan van Langen (H.H.Waard) - 3 Chris Kool (Egmond Binnen)Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aurora Kermis 1977 advertentie Wieringer Courant - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...