Week van de Publieke Gezondheid
Uitgegeven op 05-09-2017 om 14:50  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - In de tweede week van september organiseert GGD Hollands Noorden een zgn. 'Week van de Publieke Gezondheid'. Aanleiding hiervoor is het tienjarig bestaan van GGD Hollands Noorden.

Op 1 april 2007 ontstond GGD Hollands Noorden uit een fusie tussen GGD Noord-Kennemerland, GGD West-Friesland en GGD Kop van Noord-Holland. Bij het tienjarig bestaan wordt stilgestaan door het organiseren van de 'week van de publieke gezondheid'.
Tijdens deze week vindt een aantal bijeenkomsten voor bestuur, medewerkers, ketenpartners en de inwoners van de regio plaats.

Programma

Maandag 11 september openen we de week met de bijeenkomst 'Gezondheid in cijfers'. Tijdens een interactieve bijeenkomst bieden we raadsleden en gemeenten een blik in de cijfers over de gezondheid in de regio, de trends en de uitdagingen voor de toekomst.

Op dinsdag 12 september staat laaggeletterdheid centraal. In Hoorn komen medewerkers met een baliefunctie in de zorg bij elkaar om signalen van laaggeletterdheid te leren herkennen en van ervaringsdeskundigen te horen hoe laaggeletterdheid de gezondheid kan beïnvloeden.

Wist u dat 1 op de 5 jongeren psychisch ongezond is? Hoe denken kinderen over geluk? Wat is de relatie tussen Geluk en Gezondheid? Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst 'Geluk is gezondheid' op woensdag 13 september. Deze middag is speciaal bedoeld voor onderwijsmedewerkers.

De rookvrije generatie is het thema voor donderdag 14 september. Verloskundigen en kraamzorgmedewerkers krijgen handvatten om in gesprek te gaan met rokende zwangeren en jonge ouders. Ook worden de nieuwe ontwikkelingen in de voorlichting rond dit thema gepresenteerd.

De week wordt op vrijdag afgesloten met een sportieve en feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers.

Heeft u als professional belangstelling om een van de bijeenkomsten bij te wonen? Neem dan contact op via weekpubgezondheid@ggdhn.nl en we bekijken of er nog een plaatsje is!
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Voetballen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...