“Zonnehoek” viert de oogsttijd
Uitgegeven op 29-08-2017 om 12:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de open dagen van beide organisaties “Top in de Kop” en “De Groene Route” op zaterdag 9 en zondag 10 september zal José Homan een korte presentatie geven over voedingsmiddelen in de open tuin van Ada Baijs – Verschoor.
De laatste tijd is er steeds meer discussie rondom ons eten. Is het wel allemaal zo gezond? Waarom moeten we nu ineens weer gluten vermijden, wat zijn anti-oxidanten, en val je nu echt af van light producten?José Homan, voormalig inwoonster van Wieringen, nu Master studente in Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Wageningen, zal vertellen over stoffen die kunnen worden toegevoegd aan voedingsmiddelen, oftewel e-nummers. De discussie rondom deze stoffen staat centraal in de presentatie. Er zal verder ingegaan worden op e-nummers zoals antioxidanten, zoetstoffen, light producten en vitamines. Zijn e-nummers nou zo slecht als iedereen denkt? Naast het verkrijgen van veel informatie over deze stoffen, is er ook ruimte om vragen te stellen voor verdere discussie.
Deze tuin staat ook in de herfst nog steeds in volle bloei, al is het met een totaal ander assortiment bloeiende planten dan in de voorgaaande maanden. De fruitbomen die vroeg in het voorjaar in bloei stonden hebben weer veel fruit gegeven. Dit fruit is inmiddels verwerkt tot overheerlijke sappen, jams en vruchten op sap. Alles in glazen potten met matig suiker.
U bent van harte welkom op zaterdag 9 en zondag 10 september van 11:00 tot 17:00 uur in de tuin van Ada Baijs – Verschoor, “Zonnehoek” Slingerweg 127 in Hippolytushoef. De presentaties zullen beide dagen gehouden worden rond de klok van 12:00, 14:00 en 16:00 uur. Groepen zijn op andere dagen op afspraak welkom.

Meer over 'De Groene Route' en 'Top in de Kop' op de pagina Op stap.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Vuurtoren Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...