Molen heeft nog maar 2 complete wieken
Uitgegeven op 25-08-2017 om 15:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Als je het dorp binnenrijdt, dan kan het je niet zijn ontgaan: Molen De Onderneming aan de Koningsweg lijkt geamputeerd! Deze week hebben vrijwilligers het houtwerk van twee wieken gesloopt. De 53 jaar oude stalen roeden van het wiekenkruis van de molen zijn doorgeroest.

Sinds mei 2017 staat de molen om veiligheidsredenen stil, in molenaarstermen 'in de lange rust'. Maar stilstand betekent voor de molen achteruitgang. Het wiekenkruis zal dus vervangen moeten worden. De slechtste van de twee roeden is verwijderd en de molen draait voorlopig met twee in plaats van vier wieken.


Molen De Onderneming met één kale roede

De Onderneming gaat weer draaien als er genoeg geld bijeengebracht is voor de vervanging . Deze vervanging gaat ongeveer € 50.000 kosten, waarvan de vereniging 'De Wieringer Molens' de helft voor haar rekening moet nemen. Hopelijk heeft de molen dan in begin 2019 weer een compleet wiekenkruis. Met uw steun moet dat gaan lukken.
Steun daarom molen De Onderneming. Dat kan op twee manieren:

• Doneer eenmalig een bedrag via de website van het Molenfonds. Doneert u € 10 of meer, dan krijgt u bij de feestelijke ingebruikname van het nieuwe wiekenkruis gratis een kilopak volkorenmeel. Tevens wordt u 'Tientjes Vriend' van De Onderneming.
• Word lid van vereniging De Wieringer Molens, en ontvang een pak volkoren tarwemeel, gemalen bij de Wieringer Molen De Hoop en bovendien 4 keer per jaar het blad Molenpost. U kunt zich aanmelden op www.dewieringermolens.nl.

Bron: www.dewieringermolens.nl
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Eerste steen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...