Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 23-08-2017 om 22:24  |  link  |  bewaar  |  print

En dan staat het volgende feestje weer voor de deur, de Flora- en Visserijdagen!

DEN OEVER - Van 25 tot en met 29 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje, dat als 'Hoofdstad van de ZeeVerse Vis' bekend staat. Een ware beleving voor jong en oud. De officiële opening is vrijdagavond 25 augustus maar de visserijdagen beginnen voor bezoekers van buiten Den Oever pas echt op zaterdag. Dit jaar staan de schijnwerpers op de langoustine; het kreeftje dat in binnen- en buitenland als delicatesse wordt gezien en in Den Oever wordt aangevoerd.
Altijd al eens mee willen varen op een kotter? Dat kan. Tijdens de vlootschouw op maandag 28 augustus vertellen de vissers namelijk alles over de verschillende visserijmethodes, de vangst (garnalen, langoustines en de verschillende vissoorten) en het leven op zee. De mooi versierde kotters varen om ongeveer 11.00 uur uit en zijn rond 14.30 weer in de haven. Uiteraard kunt u weer gratis aan boord stappen voor een tochtje op de Waddenzee. Om teleurstelling te voorkomen: wees op tijd!

Tijdens de Visserijdagen kunt u in de visafslag de vangst van de vissers zien op de mooie visshowtafel in de koelcel. Naast de vangst van de vissers van Den Oever zal er ook vis te zien zijn afkomstig uit andere havenplaatsen en ook verschillende schaal- en schelpdieren. De visshowtafel is van zaterdag t/m maandag te bekijken. En u kunt niet alleen vis komen bekijken, de vistafel van de ZeeVerse Vismarkt ligt ook vol met een groot assortiment ZeeVerse Vis, schaal-en schelpdieren om lekker mee naar huis te nemen! Zo kunt u thuis nog lekker nagenieten van een dagje Den Oever!

Gedurende de feestdagen kan er ook een blik worden geworpen in de rijkelijk versierde bloementent in het dorp. De bewoners van Den Oever krijgen elkaar jaar 2 stekjes, de kunst is om die zo goed als mogelijk te verzorgen zodat ze uitgroeien tot mooie, grote planten. De planten worden traditiegetrouw tentoongesteld in de bloementent en beoordeelt. Daarnaast is er voor de jeugd een gezellige kermis te vinden in het dorp.

Zondags worden er oude ambachten tentoongesteld op het haventerrein en er draaien verschillende oude dieselmotoren. Daarnaast is er elke dag een nautische markt in en rondom de visafslag, zijn er meerdere leuke activiteiten voor kinderen op het haventerrein en is veel live-muziek in de kroegen en feesttenten. Komt u ook even van de sfeer proeven onder het genot van een hapje en drankje?

En dan sluiten we op dinsdag de Flora-en Visserijdagen alweer af met een gezellige jaarmarkt van 10.00 tot 17.00 in het dorp.

Wilt u meer informatie over de Flora- en Visserijdagen? Neemt u dan een kijkje op www.visserijdagen.nl en www.floraenvisserijdagen.nl

De ZeeVerse Vismarkt is zaterdag gewoon vanaf 8.30 geopend!

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Roman en Bert Van Goor - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...