Maedilon-VZV 3e bij Ooievaarscup
Uitgegeven op 21-08-2017 om 12:59  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - De voorbereidingen van de VZV selectie zijn alweer van start gegaan. Dit weekend was VZV uitgenodigd voor de Ooievaarscup, die deze editie met vier teams werd gehouden i.p.v. acht. VZV eindige als derde.

De selectie van het succesvolle vorige seizoen werd aangevuld met de jeugdige talenten Djoni van Hilten, Lynn Klesser en Roos Pannekeet. Maud Kruijer was weer terug van weggeweest.
Voor trainer/coach Betty Plasmeyer is het nog even zoeken op welke posities de speelsters ingepast kunnen worden om de drie gestopte speelsters te vervangen.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het geroutineerde Haukar uit IJsland, die na een goede wedstrijd uiteindelijk door de tegenstander werd gewonnen.
De volgende wedstrijd was Quintus de tegenstander. VZV was duidelijk niet opgewassen tegen dit team, dat voor het komende seizoen titelaspiraties heeft.


Maud Kruijer, terug van weggeweest, in actie

Zondag was Antwerpen de tegenstander om de derde en vierde plek. Ook zij hadden beide wedstrijden zaterdag tegen Quintus en Haukar verloren.
Dit treffen ging gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd, wat halverwege de tweede helft een 16-16 tussenstand op het scorebord liet zien.
Het laatste kwartier was voor VZV en de Belgen werden met 25-21 verslagen.
Quintus werd toernooi winnaar en mocht de Ooievaarscup in ontvangst nemen.
Haukar werd tweede en VZV legde beslag op de derde plaats met Antwerpen als vierde.

Voor Maedilon/VZV een geslaagd toernooi, maar er is nog veel trainingsarbeid te verzetten om het volgende seizoen in de Eredivisie van start te gaan.
De openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 zal waarschijnlijk in Sporthal 't Zijveld tegen de winnaar van de Ooievaarscup Ouintus zijn.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Boelhuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...