Onderhoud aan molen De Onderneming
Uitgegeven op 20-08-2017 om 20:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De molenaars en vrijwilligers starten dinsdag omstreeks 10:00 uur bij molen De Onderneming met de sloop van het houtwerk van de twee wieken die aan de binnenroede vastzitten. Zoals bekend is deze binnenroede doorgeroest en zodanig zwak geworden dat er niet meer veilig mee gedraaid kan worden. Daarom zal deze roede binnenkort eruit gehesen worden.

Maar voordat dat kan gebeuren, moet eerst het houtwerk eraf gehaald worden. Dit wordt door de molenaars en vrijwilligers zelf gedaan om zo te kunnen besparen op de kosten. Als in de nabije toekomst ook de slechtste van de twee roede eruit gehesen is, kan de molen weer met twee wieken draaien. Want de andere roede heeft nog voldoende stevigheid. Dat zal wel een niet alledaags gezicht opleveren.

Intussen wordt er druk gewerkt aan het opstarten van een inzamelingsactie om geld op te halen om een nieuw wiekenkruis te kunnen bekostigen. De officiële start van de zogenaamde crowdfunding zal plaatsvinden bij molen De Hoop op dinsdag 29 augustus om 13:00 uur tijdens de marktdag van de Flora & Visserijdagen in Den Oever. De vrijwilligers zullen daar meel verkopen, pannenkoeken bakken, een klein rommelmarktje inrichten en rondleidingen verzorgen ten bate van deze inzameling. Ook worden de plannen uitegelegd om het wiekenkruis van De Onderneming weer in volle glorie te herstellen. Hopelijk willen veel mensen de molen met hun bijdrage steunen.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...