'Provincie en Veilige wegen'
Uitgegeven op 19-08-2017 om 19:54  |  link  |  bewaar  |  print

Ingezonden bericht van Theo Moras

De provincie probeert er alles aan te doen om haar wegen zo veilig mogelijk te maken en te houden. Het beleid van de provincie voor cruciale dingen doet daar echter afbraak aan.
De veiligheid van weggebruikers wordt ondergeschikt gemaakt en verhoogt daardoor de kans op ongelukken. Helaas gebeuren er toch wekelijks nog kleine en grote ongelukken.

De weginspecteurs van de provincie Noord-Holland proberen nu met knuffels als troostleeuwtjes kinderen over de ergste schrik heen te helpen door ze zo van het ongeluk af te leiden (zie ook de website van de provincie).
Doch het gevoerde beleid (wat ook bij HHNK wordt gehanteerd) zorgt juist voor extra onveiligheid, angstgevoel en onzekerheid.
Vooral het Provinciaal besluit om buiten de bebouwde kom geen straatverlichting te plaatsen langs de vele wegen die door de provincie worden beheerd baart zowel de weggebruikers en hun ouders of verzorgers grote zorgen.
De fietsstraten en paden waar ook honderden schoolkinderen alle dagen gebruik van maken vormen een groot gevaar wanneer de donkere gure herfstdagen zullen naderen.Dit geldt dus ook voor het weggedeelte van de gereconstrueerde N241 tussen Verlaat en Schagen, waar door de scholen van de Schager-scholengemeenschap en weggebruikers op aan wordt gedrongen.
Ook is er bij de afwerking van de fietsstraten voor gekozen om de ribbelmiddenstroken met een steen motief aftewerken, waar geen enkele snelheid remmende werking van uitgaat wat de provincie beweerd.
De knuffel staat dan wel voor de leeuw in het logo van de provincie Noord-Holland maar daar worden in geen enkel geval dergelijke ongelukken door voorkomen.
Afdoende ribbelstroken en betere verlichting zal de veiligheid enorm ten goede komen en de angstgevoelens behoorlijk onderdrukken en zijn er tevens vele knuffelleeuwtje minder nodig.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
Hippocampus - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...