10.000e bezoeker Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 09-08-2017 om 15:15  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - "Jammer dat mijn vrouw er niet bij is!" Dat was de eerste reactie van Nico van den Top uit Ede nadat hij zich realiseert dat hij vandaag een bijzondere bezoeker van het Nederlands Stoommachinemuseum is. Vroeg in de ochtend was hij van huis gegaan voor een dagje 'onder stoom' in Medemblik. Hier werd hij rond half elf verwelkomd door directeur Harry de Bles. Nog enigszins verbouwereerd door de aandacht en met het witte 'stoomboeket' voor de 10.000e bezoeker in de hand vervolgt hij: "Zij heeft niets met techniek en ik heb na mijn prepensioen genoeg tijd om plekken te bezoeken waar techniek op een bijzondere manier in de schijnwerpers gezet wordt. Het Stoommachinemuseum stond op mijn bucketlijst! "

De medewerkers van het Stoommachinemuseum zijn blij met het bereiken van deze 'mijlpaal', die vorig jaar pas weken later in het seizoen bereikt werd. Er wordt dan ook van alles gedaan om de naamsbekendheid van het museum te vergroten en meer bezoekers tot een bezoek aan het museum te bewegen. En met succes. Maar liefst 600 bezoekers vergaapten zich tijdens het afgelopen Meccanoweekend aan o.a. unieke stoommodellen en andere constructies die door leden van het Meccanogilde gebouwd waren. Dankzij deze en andere najaarsevenementen hoopt het museum de voorsprong van ruim 1500 bezoekers op vorig jaar vast te houden. Meer bezoekers zijn nodig om meer inkomsten te genereren waarmee de vaste presentatie verbeterd kan worden. 'De schoorsteen moet roken' is een gezegd dat ook letterlijk van toepassing is op het Stoommachinemuseum.Nico van den Top (57) geeft het museum een dikke pluim voor de verzameling die in het monumentale stoomgemaal bezichtigd kan worden en glimt als hij De Bles hoort spreken over de ambities van het museum. Van den Top begon zijn loopbaan in het onderwijs, maar slaagde er zonder vooropleiding in een succesvol universeel garagebedrijf op te zetten. "Als je een doel hebt en er voor gaat, is alles mogelijk."

Na de koffie maakt de 10.000e bezoeker zich op voor een rondleiding door het museum. Maar niet nadat De Bles hem uitnodigt als gast bij het Stoomsloepenweekend (26 en 27 augustus) of het Stoommodellenweekend (23 en 24 september).

Meer over het Stoommachinemuseum in ons overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Wim Zwanink - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...