Historische Vereniging presenteert Skeurkalender
Uitgegeven op 07-08-2017 om 17:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen presenteert zich ook dit jaar weer met een unieke foto-expositie, bijzondere films en voor het eerst dit keer met de Wieringer Skeurkalender 2018, tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever. De vereniging is met het thema 'Door weer en wind', vertegenwoordigd in de Bloementent van 25 tot en met 29 augustus.

Naast historische foto's uit de eigen beeldbank zijn er mooie opnamen te bewonderen van verschillende Wieringer fotoamateurs en leuke films van de bekende Oeverse cineast Martien de Graaf. Er is bewust gekozen voor films die ook de 'jongere ouderen' zullen aanspreken. Na de Flora gaan alle historisch relevante films van Martien naar het archief van de vereniging. Niet alleen de foto's zijn mooi, maar ze hangen ook nog eens 'op stand', dankzij een donatie vanuit de Raboton. Dankzij deze donatie was de vereniging dit jaar in staat om nieuwe lichtgewicht expositiepanelen aan te schaffen. "Daarmee zullen we regelmatig exposeren. Niet alleen in ons prachtige nieuwe onderkomen boven de bibliotheek in gebouw Parkzicht, maar ook op locatie. Ze gaan ook gebruikt worden tijdens de stamboomweekenden van onze Genealogiecommissie, die dit jaar in een nieuwe samenstelling een enthousiaste herstart heeft gemaakt", vertelt Jan Wessels namens de vereniging.

Voor het eerst in de bijna dertig jarig bestaan van de vereniging wordt er een Wieringer Skeurkalander uitgebracht. Voor € 14,95 verschijnt er iedere dag weer een nieuw historisch plaatje en verhaaltje. Wij presentere mit de Flora ongse eerste Wieringer Skeurkalender. Een 'kalender mit ouwe foto's, verhaalkes en spreuke in het mooie Wieringer dialect'.
Et is een soort 'ongthaastkalender'. Je hoort de ouwere Wieringers oftig klage dat de tijd almaar harder gaat. Hang deuze kalender aan et skot en je ken niet oafwachte om het vollegende blaadje oaf te 'skeure'. Den ken de tijd erreg langzaam gaan! Lees de Wieringer tekste en geniet van de prachtige plaatjes uut et verleden.
Foer de 'jongere ouwere' efkes een moment om alle social media te ontlòpe. Voel et blaadje papier en geniet om de dag van et heerlijke (oaf)skeurmoment! Lees et dialect van jullie gròmmoeder en gròvvader van dut voermalig eilangd en geniet van de bezondere humor. Benne je foerouwers niet hier geboren, et is nooit te laat om echt in te burgere.


Naast alle mooie beelden die veel herinneringen zullen oproepen, zet de vereniging in op nieuwe leden. De vereniging telt bijna 900 leden, waarvan ongeveer 250 leden buiten Wieringen wonen. In de bloementent verrassen we nieuwe leden met een prachtig welkomsgeschenk. Het 900e lid wordt letterlijk in de bloemen gezet!
Meer informatie over de vereniging of alvast de Skeurkalender bestellen? www.historischwieringen.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Kapel in Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...