De partij SHK laat het er niet bij zitten
Uitgegeven op 04-08-2017 om 10:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De afgelopen 8 jaar heeft Pim de Herder zich hard gemaakt voor een goed ontwerp voor de hoogwaterkering Den Oever en Afsluitdijk. Een ontwerp waarbij het prachtige dorp Den Oever niet geschonden wordt en waarbij de veiligheid voor vele jaren van Den Oever en het achterland gewaarborgd is.Helaas weet bijna iedere Wieringer en Hollands Kroner wel wat voor inspanningen Pim de Herder zich ook heeft getroost om de bevoegde instanties RWS en HHNK te overtuigen van het huidige heilloze plan.
De SHK staat volledig achter het plan van De Herder en heeft besloten De Herder in zijn strijd te steunen en het hogerop te zoeken.

Zij schrijft aan alle fracties van de 2e Kamer:
De fractieleden, bestuur en leden van de SHK maken zich al lange tijd zorgen over de hoogwaterkering (waterveiligheid) van de Afsluitdijk (Rijkswaterstaat = RWS) en van Den Oever (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier = HHNK) en hoe met de kering door genoemde partijen wordt omgegaan.
En:
De plannen zoals die er nu uitzien zullen rigoureuze veranderingen met zich meebrengen zullen afbreuk doen aan het havengebied en aan het prachtige karakteristieke vissersdorp Den Oever met haar beschermd dorpsgezicht. Daarnaast resulteren de huidige plannen in het onnodig verspillen van miljoenen euros.
Het bijgevoegde plan en eerdere publicatie van een artikel van De Herder in de Telegraaf moet de lezers van de brief ervan overtuigen dat de beveiliging tegen het water, eenvoudiger, goedkoper en voor het dorp heel veel beter kan.
Het is bekend dat Kamerleden nog wel eens gemakkelijk toegang hebben tot de ministeriële vertrekken en de hoop is erop gericht dat op deze wijze nog eens gekeken zal worden naar de grootse plannen van RWS en HHNK.

Ook wendt de SHK zich nog maar eens tot het Hoogheemraadschap met de volgende woorden:
De Partij Senioren Hollands Kroon hoopt hiermee dat het dossier Hoogwaterkering Afsluitdijk en Den Oever, bij u als Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en RWS weer geopend wordt en dat het plan van De Herder in de overwegingen om te komen tot het beste plan voor de hoogwaterkering van de Afsluitdijk, Den Oever en haar achterlanden wordt meegenomen in uw afwegingen.

Het is bekend dat bureaucratische paden moeilijk te verlaten zijn maar misschien helpt deze aktie de oogkleppen af te doen en nog één maal het alternatieve plan serieus te bekijken. Hoogheemraadschap , Rijkswaterstaat,
Het plan van Pim de Herder verdient het om nader te onderzocht te worden op haalbaarheid van de vastgestelde hoogwaterveiligheidsdoelen voor de toekomst.
(advertentie)
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Poll:
Als een bedrijf bereid is gedwongen te verhuizen moet de boel wel in orde zijn op de nieuwe locatie.
Eens
Oneens
Geen mening
  
Occasions
Te koop VW Golf Variant 1.4 TSI Comfortline Automaat
€ 7.500,-

Subaru Trezia 1.3 VVTi Comfort
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...