Column uit Kollum
Uitgegeven op 01-08-2017 om 20:51  |  link  |  bewaar  |  print

KOLLUM - Kollum? Jazeker, we zijn na meer dan 10 jaar op De Hammerslag in Westergeest verhuisd. Onze nieuwe camping is 't Achterom net buiten Kollum (de Friezen spreken het ongeveer uit als Gollem uit de films 'De Hobbit' en 'In de ban van de ring'). Dat bracht onze zoon Nico op het idee om dit verhaal de 'Column uit Kollum' te noemen.

Waarom verhuizen? We houden van rust, maar de laatste paar jaar stonden wij moederziel alleen op De Hammerslag. We zagen hooguit onze kinderen en Alie en Rikus Wittink, als zij ons met een bezoekje vereerden. En zelfs Els en ik waren dan na twee weken wel eens uitgepraat...
Dus een nieuwe camping gezocht. Na wat speurwerk kwamen wij terecht bij 't Achterom. Dat is wel ± 5 kilometer verder reizen!
't Achterom lijkt veel op onze vertrouwde camping: Het is een kleine boerencamping en het uitzicht over de weilanden is even wijds.


Onze caravan heeft een prominente plek (de voortent zit aan de achterkant in de zon)

Onze verwachting is uitgekomen: We staan niet alleen! Behalve onze caravan op stand staan er nog twee in de sloppenwijk. Bovendien zijn onze gastheer en -vrouw Gerrit en Dorinda alleraardigst. We kunnen zelfs bij hen op het terras zitten en hebben dan uitzicht op de weilanden aan de andere kant van de boerderij. Je kunt ook een ijsje bij ze kopen, dus nu maar wachten tot de mussen dood van het dak vallen...

Wil je eens langs komen? Je ben welkom op Camping 't Achterom, Hesseweg 3, 9291 ME in Kollum. Kondig je bezoek wel even aan (06 1849 3417 of loos.bert1@gmail.com), dan zorgen wij voor verse koffie! O ja, je moet de auto wel op het parkeerterrein zetten, want ook op deze camping zijn auto's (gelukkig) taboe.

Bert Loos
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
De Haan Tours - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...