The International Holland Music Sessions 2017
Uitgegeven op 27-06-2017 om 12:37  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - In de Michaëlskerk te Oosterland op Wieringen wordt deze zomer opnieuw een serie concerten georganiseerd door The International Holland Music Sessions TIHMS. De concerten worden gegeven door een aantal van de zeer getalenteerde toptalenten van over de hele wereld.

Deze ca. 120 muziekstudenten krijgen - dit jaar voor de 28e keer - gedurende de Summer Academy in Bergen NH les van internationaal gerenommeerde muziekdocenten die behoren tot de top op hun vakgebied.
TIHMS levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een solocarrière op de internationale concertpodia. Er wordt les gegeven voor viool, cello, piano en pianotrio.

Concerten en openbare masterclasses
Naast de Summer Academy en openbare masterclasses biedt TIHMS ook de mogelijkheid de noodzakelijke podiumervaring op te doen. Hiertoe organiseert THIMS een concertfestival op ruim twintig locaties in Noord-Holland en Friesland waar de studenten optreden. Een serie van vijf zondagochtendconcerten in de Michaëlskerk te Oosterland start op zondagmorgen 30 juli - steeds om 11.00 - en eindigt op 27 augustus. Het laatste concert vangt om 14.30 (!) aan in verband met de Visserij – en Floradagen die in Den Oever worden gehouden.
De toegangsprijs is 16 euro, en kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Dit is een goede gelegenheid kinderen in contact te brengen met inspirerende voorbeelden.

TIHMS: unieke organisatie
De organisatie rust op zo’n 200 zeer betrokken vrijwilligers die actief zijn bij huisvesting, vervoer en lunchverzorging van docenten en studenten, administratie, PR en concertorganisatie. De directeur is de enige betaalde kracht. Alle studenten worden ondergebracht bij gastgezinnen.

Concertinformatie
In de festivalperiode vinden concerten plaats in Alkmaar, Amsterdam, Balk, Beetsterzwaag, Bergen NH, Bloemendaal, Castricum, De Rijp, Den Hoorn (Texel), Egmond aan den Hoef, Enkhuizen, Haarlem, Heiloo, Heerhugowaard, Jisp, Muiden, Oosterland, Oost-Vlieland, Schagen, Schermerhorn, Schoorl en Warmenhuizen.
Op de website van TIHMS (www.tihms.com) wordt vanaf 26 juni gedetailleerde informatie gegeven over concertlokaties en – data. Kaartverkoop aan de kerk te Oosterland voorafgaand aan het concert.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kadaster - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...