Met gepaste trots, woensdag meer dan 20 Sail Den Helder schepen in Den Oever
Uitgegeven op 21-06-2017 om 01:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het groootste nautische evenement van 2017, Sail Den Helder, doet ook Den Oever aan.Dinsdag kwamen de eerste schepen aan.

Elbert Volkers: "Er komen er ruim twintig, dus woensdag even komen kijken in Den Oever!"

Geweldig mooi om dit even te gaan bekijken. En daarna, na donderdagochtend als de schepen in armada richting naar Den Helder varen ook daar een kijkje nemen tot en met zondag, er is heel veel te zien.


(fotografie Henk-Jan Wittink, Samsung telefoon)Licht gaat weer aan in de Vuurtoren van Den Oever

Afgelopen maart is de lichtopstand, ook wel vuurtoren, van de plek op de Afsluitdijk naar de kop van de Oostkade verplaatst. Hollands Kroon heeft de vuurtoren van het Rijk overgenomen. Op 21 juni wordt het licht van de vuurtoren weer ontstoken. De verplaatsing wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Noord-Holland via het Uitvoeringsprogramma Kust en de samenwerking binnen De Nieuwe Afsluitdijk.

Om de vuurtoren voor Den Oever en haar bezoekers extra waarde te geven, heeft de gemeente besloten het licht in de vuurtoren weer aan te brengen. Het licht wordt niet gebruikt voor de scheepvaart maar is vanaf het dorp wel te zien. Op 21 juni aanstaande wordt rond 22.00 het licht weer ontstoken.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Café Paul Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...