Westerlanderdorpsfeest
Uitgegeven op 20-06-2017 om 09:26  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ingezonden artikel.

Dit weekend was er weer het Westerlanderfeest en een feest was het voor jong en oud. Het begon zaterdagmorgen met het Westerlander bakkie voor alle Westerlanders in de tent. Al heel gauw liep de tent vol en was het een gezellig samen zijn. Het is een goed idee om dit te doen want je zag en sprak weer mensen die je niet zo vaak ziet. De voorzitter heette iedereen welkom op het 35 ste jubileumfeest en vooral een dankwoord aan de fam Kikkert die al die jaren belangeloos hun land ter beschikking stelt om dit mooie feest te kunnen vieren. Zij werden verrast met een mooie collage met foto’s van vroeger van de gebroeders Kikkert.

’s Middag waren er de spelen voor de kinderen. Er waren diverse spel attributen neergezet waar de kinderen volop hun behendigheid konden testen. De brandweer was ook weer aanwezig en het spuiten op verschillende onderdelen was met het mooie weer toch een van de favorieten spelen.

Het kampioenschap boardingvoetbal trok vele spelers en kijkers net als het Wieringer kampioenschap kuilbanden gooien wat met dit weer een extra uitdaging was. De steprace trok vele deelnemers uit het hele land. Er worden grote snelheden gehaald en vooral de Kerkweg af was spectaculair om te zien hoe hard het gaat.

Voor de obstakel run hadden zich ruim 200 deelnemers aangemeld die het 5 kilometer lange met 40 hindernissen parcours moesten afleggen. De eerste kwamen al binnen een uur binnen.
In de avond trok de tent een recordaantal bezoekers.

Zondag de Boerenlandfair met zijn vele kramen. Ook hier waren er meer bezoekers dan andere jaren ondanks het mooie weer.

Het bestuur en de vele vrijwilligers kunnen terugzien op een zeer geslaagd en goed verlopen weekend. Mijn complimenten hiervoor want er komt veel bij kijken om dit te organiseren en vooral met de steeds strenger worden eisen die er aan een evenement worden gesteld. Petje af en tot volgend jaar.

Jetty Bak Westerland
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Woonhuis Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...