Op de bank met Wijbrand Poortman
Uitgegeven op 20-06-2017 om 01:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In de reeks 'Op de bank met' in deze aflevering Wijb Poortman aan het woord. Het heeft even geduurd, maar nadat Linus Jan Luikens het stokje door had gegeven aan Wijb(rand), kostte het nog heel wat moeite om een afspraak met hem te maken. Was dan ook niet op de bank, maar op een kruk.

Uiteindelijk sprak Wieringernieuws af in de hut van zijn vriend Henk-Jan. Alweer dertien jaar gaan zij iedere jaar op vakantie naar het Oktoberfest in München. Kort na dit interview ging Wijb overigens op vakantie naar zijn vaste adres in Spanje.


Wijb Poortman presenteert hier het nieuwste Heineken product, de 0.0

Om maar met de deur in huis te vallen, wat is je favourite drankje:
"Water, maar wees gerust, Heineken bestaat voor bijna 95% uit water, dus!

Je bent onlangs met pensioen gegaan:
"Na 37 jaar op de ambulence te hebben gereden geniet ik nu van mijn pensioen, lekker, maar ik zal het werk en mijn collega's niet zomaar vergeten. Ik heb daar een mooie tijd beleefd met veel mooie maar ook minder mooie momenten."

Altijd ziekenautochauffeur geweest?
"Nee, ik ben in het leger opgeleid tot rij-instructeur. Heb dat in het leger gedaan en ook jaren bij Peter Boon. Ik wilde graag na het leger bij de verkeerspolitie, dat is helaas niet gelukt. Omdat ik ook EHBO had ben ik vroeger ooit bij de gemeente Wieringen in de weekenden gestart als ambulancechauffeur. Van het een kwam het ander, de dienst werd professioneel en ik heb daar dus altijd gewerkt."

Wat neem je mee naar Spanje?
Vier dozen stroopwafels (dat vinden ze daar lekker), veel extra belegen Zaanlander van A.H. En nogal wat blikjes drinken!"

Doe of deed je aan sport?
"Vroeger heb ik aan windsurfen gedaan, ik kocht 42 jaar geleden mijn eerste plank bij Henk Schrier. Ik heb ook gebasketbald, maar dat is ook alweer een poosje geleden."

Je bent nog wel bij de sport betrokken?
"Ja, bij evenementen help ik graag achter de bar in de sporthal en in de Toko."


Toch nog een foto gevonden van Wijb op de bank!

Wat is je favoriete stad?
"München!"

Ik weet dat je veel eet maar er is iets?
Klopt, ik ben zelfbenoemd fruitariër, ik eet geen fruit, daar doe je mij geen plezier mee! Ik eet wel vla maar geen zure zuivel."

In München is de grootste Kermis van de wereld zo ongeveer. Jij gaat zelf nergens in maar je flikt daar wel altijd een geintje als het even kan?
Ha ha, klopt, als ik de kans krijg duw ik jou wel overal in, met een biertje op lukt dat in de meest spectaculaire attracties. Ik zal nooit vergeten dat je niet in de raketjes wilde die op vijftig meter hoogte om hun as draaiden, maar dat lukte, ha ha...

In je vrije tijd doe je?
"Ik help als EHBO'er bij bijvoorbeeld de TOW en het Glazen Huis Hippo. Vroeger knipte ik kaartjes bij de Avond Vierdaagse. Ik spaar Heineken spullen. Mijn wens is nog zo'n mooie 4x4 parasol".

Wat vind je jammer?
"Dat Wieringen is opgegaan in Hollands Kroon."

Aan wie geef jij het stokje door op Wieringen?
"Ik geef het stokje door aan Thea Kooij de Jager. Ik kom graag in De Kasteleen en zit daar graag bij Leen en Thea aan de bar, vandaar.

(Tekst en foto Henk-Jan Wittink)

(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jaren tachtig, toen waren er gullen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...