Toekomstplan Bijlstraat en Bijldwarsstraat Hippolytushoef
Uitgegeven op 16-06-2017 om 19:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft in april 2016 de huurders van de 42 woningen aan de Bijlstraat en Bijldwarsstraat geïnformeerd over het voornemen om samen met de bewoners een toekomstplan te maken voor deze woningen.

Een spannend en nieuw traject voor de bewoners en Beter Wonen. Er was toen nog niet bekend voor welke aanpak zou worden gekozen en welke aannemer het plan verder zou gaan uitvoeren.

Hierna zijn er meerdere bewonersbijeenkomsten geweest. In januari 2017 hebben drie ontwikkelende partijen hun planvoorstel aan de bewoners en Beter Wonen gepresenteerd. Met de aanwezige bewoners zijn vervolgens de gepresenteerde plannen besproken en is er door hen aangegeven wat beter kon en wat er nog in de plannen miste.


Het plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma in vogelvlucht

Begin maart 2017 is de voorkeur van Beter Wonen met de bewoners besproken en geconcludeerd dat het draagvlak zeer groot is om de plannen met Bouwgroep Dijkstra Draisma verder uit te werken. Inmiddels is er met de bewoners een referentieproject bezocht in Breezand en wordt het toekomstplan samen met de bewoners verder uitgewerkt. Naar de bewoners is de verwachting uitgesproken om het project in 2018 daadwerkelijk te realiseren.

Communicatie met bewoners is een belangrijk onderdeel van het plan, daarom zijn de bewoners op excursie geweest naar Breezand. De woningen daar zijn te vergelijken met het ontwerp van de nieuwbouwwoningen uit het voorstel. Er waren ca. 50 mensen mee op de excursie. Naast deze excursie voeren bewonersconsulenten onder andere één op één gesprekken met bewoners en onderhouden ze contact met de Huurdersbelangenvereniging en Beter Wonen.

Bron: www.beterwonenhippo.nl
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Groene Hart vanuit de kerktoren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...