Jeffrey van Woesik Nederlands Kampioen leliekeuren
Uitgegeven op 15-06-2017 om 12:16  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Tijdens de 5e en laatste ronde van het P-Tempoline NK leliekeuren zijn woensdag de beste keurders van 'Nederlandse bodem' bekend geworden. Jeffrey van Woesik werd door de jury tot Nederlands Kampioen uitgeroepen.

Het was geen gemakkelijke opgave door de grote verschillen in minimale en maximale score. De hoogte- en laagste beoordeling was zoals gebruikelijk bekend gemaakt, maar hoe moest bijvoorbeeld de onbekend bijzondere 'Apricot Fudge' van Lily Company gekeurd worden? Waarschijnlijk de meest besproken lelie van deze avond. Een inzending die absoluut een eervolle vermelding verdiend, waarvan akte.

BolleNoord PLAZA was verder door Royal van Zanten & GAV Lilies volledig in de bloemen gezet. Overal vazen en potjes, aangevuld met door de spanning gekleurde rode kinderkopjes en geconcentreerde volwassenen. Het was een avond om niet snel te vergeten.

In het bollenvak kennen wij slechts vrienden, geen vijanden. Daarom is van een strijdt eigenlijk niet te spreken, maar wat ging het er serieus aan toe. Uitslagen van afgelopen 4 keuringen werden bestudeerd, aantekeningen gemaakt en overleg was uitgesloten. Er moest vandaag gepresteerd worden. Jeffrey van Woesik heeft laten zien daar de beste in te zijn; hij mag zich ook in 2017 de beste leliekeurder van de lage landen noemen. Karel Kesteloo heeft het hem wel nog lastig gemaakt tijdens de laatste keurdag; hij ging met 0,9 punten voorsprong er met de eerste plaats vandoor, gevolgd door Cor de Waard.

De tendens van de winnende 'van den Bergen' leek even verbroken te zijn; met een tweede plaats voor Shannon, is het toch Shirley Kesteloo die er met de winst bij de junioren vandaan ging. Samen met haar vader dus op het hoogste podium vandaag. Finnula houdt het echter vol om toch met de winst naar huis te gaan; bij het dames klassement van zowel vanavond als over de gehele keur periode is deze vrouw te sterk gebleken voor haar 'keurvriendinnen'. Mede door haar eindsprint verwerft ze een voorsprong van totaal 77 strafpunten in het klassement op nummer 2, Joke Vink. Het verschil vervolgens naar nummer 3 is slechts 10 puntjes, Sammy Kesteloo heeft bewezen met de ervaring van Joke om te kunnen gaan. Dit kan voor volgend jaar wel eens heel veel spannende momenten gaan opleveren!

Bij de heren was de spanning om te snijden; tussen nummer 1 en 10 zitten slechts 10 puntjes verschil. Iedere fout kon dus desastreus zijn voor de eindstand. Piet van Woesik kon het beste met de prestatiedrang omgaan en ging niet alleen met de dag-, maar ook met de titelzege naar huis. Met een totaal van 219 punten, kon hij aanstormend legende Jonne van der Hulst met 1(!) strafpunt in het totale klassement ternauwernood voorblijven.

Een groot woord van dank aan alle vrijwilligers, inzenders, sponsoren en deelnemers om dit jaar weer tot een succes te maken. Tijdens de feestelijke slotavond blijkt maar weer wat bloemen kunnen doen; Karin Noppen verzorgde de prachtige boeketten waar iedereen zo hard voor lijkt te hebben gestreden. De bijzondere grote prijzenpot van cadeaus, geldprijzen en zelfs een model 2017 iPad lijken wel bijzaak.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op Facebook.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Westerland de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...