Fietsstraten N241 en N242 niet hetzelfde
Uitgegeven op 14-06-2017 om 11:50  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zoals was uitgelegd door de Provincie zou de aanpassing en uitvoering van de fietsstraat bij de N241 nagenoeg dezelfde uitwerking hebben als bij de fietsstraat bij de N242. Bij nader inzien blijkt dat er toch te enthousiast is gereageerd op de uitleg van de provincie aangaande de middenstrook. Naar het zich laat aanzien is er wel een wezenlijk verschil.


De strook bij de N241 is smal en vlak

De ribbels zijn wel (licht) voelbaar, maar of het werkelijk een snelheidsbeperkende maatregel zal zijn valt wel te betwijfelen. Er komt een middenstrook met ribbels op de fietsstraat van de N241, alleen uitgevoerd in asfalt (klinkermotief). Bij de middenstrook van beton ('cobblestone') zijn de ribbels wel veel duidelijk voelbaar. Dat werkt wel attentieverhogend en is tegelijkertijd ook een snelheidsbeperkende maatregel.
Het effect lijkt hetzelfde, maar er is toch een wezenlijk verschil. Bij de cobblestone zijn de ribbels veel duidelijker voelbaar.
Nadat de fietsstraat langs N241 een periode in gebruik is evalueert de provincie de inrichting, maar daar verandert de inrichting echt niet van, het blijft zoals het is. Tenzij deze inrichting de nodige slachtoffers al heeft geëist wat overigens hopelijk niet het geval zal zijn. Het is een smalle strook, die visueel wel duidelijk zichtbaar is, maar geen enkele invloed heeft op het rijgedrag van zowel de fietsers als het overige verkeer.


De strook bij de N242

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De WAP - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...