OHK ziet kans op enorme besparing bouw brede school Hippolytushoef
Uitgegeven op 11-06-2017 om 17:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De gemeenteraadsfractie Onafhankelijk Hollands Kroon ziet financieel voordeel bij bouw nieuwe school aan de Elft. Oude karakterastieke pand blijft behouden. Gemeenteraadslid De Herder (S.H.K.) gelooft ook in deze opzet.

Fractievoorzitter Henk-Jan Wittink heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van de gemeente Hollands Kroon. Wittink ziet mogelijkheden om honderdduizenden Euro's te besparen als zijn plan wordt meegenomen bij de bouw van de nieuwe school. Als het parkeerterrein gedeeltelijk verlegd wordt parallel aan de N99 dan ontstaat er volgens Wittink en De Herder voldoende ruimte om een nieuwe vleugel aan de school te bouwen in dezelfde stijl als het bestaande gedeelte.

In een poll op Wieringernieuws geeft een meerderheid van de stemmers aan dit ook te willen. Wittink: "Zo hoeft er geen noodvoorziening te worden geplaatst op het terrein van het gemeentehuis. Dit geld zou zomaar in het zwembad geïnvesteerd kunnen worden, ik noem maar een dwarsstraat... Bovendien is er in het korte verleden al veel geld onnodig uitgegeven. Met dit plan kan ik het college weer een beetje credit verlenen. Het huidige pand van De Kei is dorpsbeeldbepalend in de ogen van veel inwoners. Het huidige gebouw voldoet prima is mij verteld door ervaringsdeskundigen. De sportzaal zal wel aangepast moeten worden."

De vragen zoals zondag zijn verstuurd leest u hier:

Geacht college,

De gemeenteraad heeft besloten om een nieuwe school in Hippolytushoef te bouwen aan de Elft, op het terrein van De Kei. Ik heb onderzoek gedaan naar dit plan en veel reacties vanuit de lokale bevolking gekregen. Hieruit blijkt dat een meerderheid het oude karakteristieke pand wenst te behouden in het dorpsbeeld. Zo blijkt ruim 57 procent te kiezen voor een nieuwe aanbouw aan het bestaande pand. 11 procent voor gedeeltelijke nieuwbouw en 30 procent voor sloop van het gebouw.

Ik heb hierover gesproken met een bevriend raadslid, tevens architect in ruste, de heer De Herder. Wij zijn tot de conclusie gekomen nadat wij ter plaatse de afmetingen en de mogelijkheden te hebben bekeken dat er naast de school voldoende ruimte is om een extra vleugel te bouwen zonder het bestaande pand (exclusief de sportzaal) op te offeren. De sportzaal zal wel verbouwd moeten worden.

Een simpele ingreep is om de parkeerstrook (kiss and ride) te verleggen parallel aan de N99. Daar is voldoende ruimte aanwezig.

Groot voordeel van dit idee in deze vraag is dat er honderdduizenden Euro’s bespaard kunnen worden omdat er geen tijdelijke voorziening op het terrein van het gemeentehuis van Wieringen gebouwd hoeft te worden.

Vraag: Wilt u dit voorstel/idee in de plannen meenemen ?

Met vriendelijke groet,

Henk-Jan Wittink


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Dichtkunst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...