Punten in de tassen voor Succes 2
Uitgegeven op 06-12-2005 om 14:02  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 4 december won Succes 2 met 3-1 van Texel ’94 3. Succes 2 had een gemakkelijke middag. Gezien het aantal grote kansen had de uitslag veel hoger moeten uitvallen.

Voor aanvang van de wedstrijd ging de ploeg op de foto. Dit naar aanleiding van nieuwe inloopjacks en tassen die de ploeg door meerdere sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Het tweede loopt er goed gesoigneerd bij, hopelijk wordt de dank hiervoor omgezet in aansprekende prestaties.

In de wedstrijd tegen Texel nam Succes 2 vanaf het begin het initiatief. De ploeg speelde redelijk verzorgd voetbal, waarbij diverse mogelijkheden op een doelpunt werden gerealiseerd. Vooral Kees Jan Bakker en de nieuwe aanwinst Yassin Samadi vielen hierbij op.
Bij de goals die Succes 2 voor de rust wist te maken speelden deze spelers een hoofdrol. De eerste goal ontstond uit een dood spelmoment. Doordat het spel even stil had gelegen lette de verdediging van Texel niet op. Uit een mooie voorzet van Kees Jan Bakker wist Sander Lont met een prachtige duikkopbal de keeper te verrassen. De 2-0 was een mooie individuele actie afgesloten met een droge schuiver van Samadi. Naast deze spelers was ook de inbreng van Pieter Bregman weer groot. Hij brengt iedere wedstrijd veel inzet en beleving. Deze wedstrijd speelde hij mid-mid en wist regelmatig goed door te schuiven naar de aanval.
Succes 2 had de wedstrijd stevig in handen. Texel was tot dan toe niet gevaarlijk geweest.
Het was dan ook extra vervelend dat de gasten uit de eerste de beste kans wisten te scoren. Vervelend ook omdat Succes 2 de goal weggaf door slecht verdedigen.
De kleedkamer werd dan ook met gemengde gevoelens opgezocht. Enerzijds met tevredenheid over het spel en het overwicht, anderzijds met ontevredenheid over het zo makkelijk weggeven van een doelpunt.

Na rust werd het spel van de eerste helft voortgezet. Succes 2 creëerde nu echter nog meer kansen. Met heel behoorlijk voetbal, zo waren de “driehoekjes” niet van de lucht.
De in de rust ingevallen spits Pascal Sanou was helaas niet op schot. Meerdere honderd procent kansen gingen verloren. Al moet wel gezegd worden dat het feit dat hij ze mist aangeeft dat hij ze ook creëert of op de goede plek staat. Uit één van de overige kansen scoorde Sander Lont wel. Hij bekroonde hiermee een goede wedstrijd en kreeg de beloning voor zijn altijd aanwezige inzet. Het is jammer dat hij zijn medespelers nog wel eens uit het oog verliest, doet hij dit minder dan komt dat zijn spel zeker ten goede.
Ook in de tweede helft gaf Succes 2 één grote kans weg. Gelukkig wilde de spits van Texel het op een wel erg mooie manier afmaken en hakte hij de bal naast. De zogenaamde voetbalwet “als je ‘m zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ‘m” ging dus niet op en Succes 2 kwam niet meer in de problemen.

Succes 2 won deze wedstrijd verdiend. Het grote overwicht had echter meer doelpunten moeten opleveren. Nu bleef de genadeklap voor de tegenstander uit, wat gezien het spelbeeld wel terecht was geweest. Toch overheerste het gevoel van een goede wedstrijd en de blijdschap van de overwinning. De punten zaten in de nieuwe tassen!

Tekst: Edwin Wittink
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters