Werkzaamheden Mientbrug en Scheidersbrug
Uitgegeven op 08-06-2017 om 19:00  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De provincie Noord-Holland renoveert de Mientbrug en de Scheidersbrug over het Kanaal Omval Kolhorn. Het dek van de bruggen wordt onder meer vervangen. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2017. Het verkeer en de vaarweggebruikers worden omgeleid.

Werkzaamheden Mientbrug

De werkzaamheden aan de Mientbrug in de Mientweg zijn in februari gestart en duren tot en met 29 juni. De provincie asfalteert het brugdek, plaatst leuningen, herstelt de taluds en zaait de bermen in met bermgras. Het verkeer wordt daarom omgeleid via de brug over de naastgelegen Hartweg. Op verzoek van de omgeving is extra hard gewerkt om de Westerbrug tien dagen eerder te openen voor de bereikbaarheid van Kieledag in Nieuwe Niedorp. Daarom duren deze werkzaamheden dertien dagen langer.

Werkzaamheden Scheidersbrug
De Scheidersbrug in de Zuiderkanaalweg wordt gerenoveerd en het brugdek wordt vernieuwd. Het verkeer wordt van 12 juni tot en met 3 oktober omgeleid via de naastgelegen Hartweg.
Vaarweggebruikers kunnen van 4 tot en met 6 juli de Scheidersbrug niet passeren. De brug wordt dan gesloopt. Op 19 juli wordt het nieuwe brugdek geplaatst. De vaarweg is dan gestremd tussen 06:00 en 12:00 uur.

Renovatie van zes bruggen in gemeente Hollands Kroon
De provincie Noord-Holland renoveert in totaal zes bruggen over het Kanaal Omval Kolhorn: Westerbrug, Mientbrug, Bomerbrug, Scheidersbrug, Leierbrug en Braakbrug. De bruggen zijn gebouwd in 1936 en 1939 en daardoor niet berekend op de hoeveelheid verkeer dat er gebruik van maakt. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Twee bruggen per keer zodat de omgeving bereikbaar blijft. De werkzaamheden zijn in februari 2017 gestart en duren een jaar.

Kaarten met de omleidingsroutes staan op de website van WaakSaam. Aannemerscombinatie WaakSaam voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Van 26 juni tot en met 30 juni 2017 werkt Boskalis in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de nabijgelegen rotonde Hartweg als onderdeel van de herinrichting N241. De afsluitingen overlappen elkaar niet.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.
De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.waaksaam.nl of Twitter (@ProvincieNH).
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Beltstraat, pand van Jan Wittink - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...