De Elshof één jaar
Uitgegeven op 08-06-2017 om 16:52  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Het eenjarig bestaan van De Elshof werd woensdag gevierd. Bewoners genoten van gebak en van veel muzikaliteit met dank aan accordeonist Jan Brugman en 'smartlappen' koor Mokuz. Natuurlijk waren ook de familie en onze vrijwilligers uitgenodigd. Het was dan ook een dag met een feestelijk tintje.In De Elshof bevinden zich vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal wonen er dus 28 mensen met dementie in deze locatie. Daarnaast beschikt het complex over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Kleinschalig Wonen
De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in de regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. Dit hebben wij nu bij onze locaties De Elshof, Angelapark en De Trambaan. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgende personeel een eigen huishouden. Zij worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was op te vouwen en door gezamenlijk te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. Dit gebeurt ook in samenwerking met vrijwilligers die ondersteuning bieden bij het koken, wandelen of fietsen met de bewoners of spelletjes met hen spelen. Hiervoor is Woonzorggroep Samen nog op zoek naar vrijwilligers. Mocht u daar interesse in hebben, dan kunt u contact opnemen met ons.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren.
Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...