Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 07-06-2017 om 16:44  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - "Platvis eet je met de ramen open en rondvis met de ramen dicht".

Van een aantal mensen heeft de vismarkt al mailtjes mogen ontvangen met de juiste uitleg, erg leuk, bedankt daarvoor! Maar wat betekent het nu?! De letterlijke uitleg is dat je platvis het beste in de zomermaanden kunt eten en rondvis het beste in de wintermaanden! Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen op die regel!Deze week een vissoort in de aanbieding die nog bij veel mensen niet zo bekend is. En dat heeft misschien wel iets te maken met zijn uiterlijk want het is niet moeder mooiste! We hebben het over de Zeewolf!

Een rare, forse kop met een zeer opvallend gebit, zo herkent u de Zeewolf. En daardoor ziet hij er agressiever uit dan dat hij is. Voor in zijn bek heeft hij lange, stevige tanden, die gebruikt hij om zijn voedsel te pakken of uit te graven. Daarna gebruikt hij zijn stompe tanden achterin om zijn voedsel te kraken tussen zijn tanden en zijn gehemelte. Hij voedt zich met schaal-en schelpdieren. Wat best wel een beetje opmerkelijk is, is dat de Zeewolf elk jaar zijn tanden wisselt! Dat is zeer ongebruikelijk bij vissen.

Zeewolf heeft zeer stevig vlees, waardoor het vlees voor veel verschillende bereidingswijze gebruikt kan worden, bakken, stoven, grillen en om spiesjes mee te maken voor op de barbecue, zoals de pittige vissaté. Let er wel op dat het witte, stugge vlies wat aan de huidzijde zit verwijderd is, dat kan wat taai zijn.

Zeewolffilet € 12,75 per kilo


Bestellen kunt u HIER!

(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwinstraat Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...