Pinksterfeesten van start met 10-Kamp
Uitgegeven op 04-06-2017 om 13:25  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Onder ideale omstandigheden zijn zaterdag de traditionele Pinksterfeesten in 't Veld van start gegaan. Voorafgaand aan de vertrouwde 10-Kamp werd dit jaar ook voor de jeugd een pré-10-Kamp gehouden, georganiseerd door de Jongeren vereniging JCV. Het bleek mede door de ideale weersomstandigheden een schot in de roos te zijn en kan zeker aan de evenementen worden toegevoegd.

Zes teams bestaande uit 54 jeugdleden gingen onder leiding van JCV de strijd aan om de titel, de eer en de beker met de grootse oren. Het werd zoals gehoopt en verwacht een groot succes. Er werd door alle deelnemertjes fanatiek gestreden om met hun team deze beker in de wacht te slepen en als eerste winnaar van de pré-10-KIamp de boeken in te gaan.
Ook bij dit evenement was de publieke belangstelling heel behoorlijk. Veel toeschouwers met ouders, opa's en oma's waren op komen dagen om de enthousiaste deelnemers aan te moedigen.
Na een bijzonder spannende en spectaculaire ontknoping ging de eerste plaats naar Team 1: met coach Yoeri Tomson. In dat groepje zaten: Lynn Bakker, Dex van der Kroon, Mieke Bes, Jurre Groen, Sil de Haan, Wessel Wienen en Luuk Smit zij werden de verdiende winnaar van deze bijzonder geslaagde eerste pré-10 Kamp.


De winnaars van de pré-10-Kamp

Op de tweede plaats Team 7: met coach Fenna Wit. In dat groepje zaten: Shakil Voss, Yamila Voss, Lex Duijs, Pieter van der Fluit, Mats Broersen, Noa Slijkerman & Zoë.
En als derde eindigde toch nog verrassend Team 2: met coach Joppe Wit. In het groepje zaten: Sam Ligthard, Vince van der Gulik, Kick van der Stoop, Kyan van der Kroon, Sem Slijkerman, Thijs Wijnker & Teus Post.

Klik hier voor meer foto's van de pré-10-Kamp.

Om 5 uur gingen de 10-ploegen van de 10-Kamp van start om de in totaal 7 spellen af te werken. Ook bij deze traditionele ploegen was de spanning tot het einde te snijden. Op een fanatieke sportieve manier werd er gestreden voor wat ze waard waren en de meeste ploegen waren aan elkaar gewaagd.
Al was er per onderdeel vaak een andere uitschieter, waardoor er bij het laatste spel paalklimmen nog steeds geen winnaar was aan te wijzen.
Met volle overgave en inzet werd door de deelnemers soms ook op spectaculaire wijze gestreden om als winnaar tevoorschijn te komen.
De meestal favoriete ploeg van coach Joost van Wonderen de Spurs kon bij deze 89e Pinksterfeesten geen potten breken en eindigde teleurstellend als zesde.
De vorige editie eindigden er drie ploegen exact gelijk op de eerste plaats waaronder de ploeg van coach Tom Ruiter Drenaclajo's, de Spurs en de Harmonie.
Hoewel de verschillen steeds miniem bleken te zijn werd uiteindelijk de Drenaclajo's met coach Tom Ruiter net als vorig jaar de winnaar van deze bijzonder enerverende 10-Kamp van 2017.


De winnaars van de 10-kamp

Op de voet gevolgd door de Rijdersstraters met Boer Tom als coach. Derde werd verrassend Kop end met de coaches Hans Hageman/Rhino Visser.
Allstars van coach Jack de Jong werd 10e en laatste, maar de verschillen onderling waren betrekkelijk klein.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...