Lunchroom mogelijk met dorpsfeest Westerland open
Uitgegeven op 04-06-2017 om 12:36  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Bianca Udding kijkt uit naar de dag, dat zij haar lunchroom De Bonkte Hongd aan de Westerlanderweg kan openen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Reden voor Wieringer Nieuws om eens poolshoogte te gaan nemen.

Snackbar 't Skrale End wordt omgetoverd tot een lunchroom met de nieuwe naam De Bonkte Hongd. De droom van Bianca Udding, een eigen horecaonderneming, komt daarmee uit. Bianca is een hondenliefhebber en de naam van haar lunchroom is dan ook een logische keuze. Het toepasselijke logo is een ontwerp van haar zus, die overigens niet de enige is die druk doende is met de voorbereidingen. Familie, vrienden, kennissen en buurtgenoten dragen hun steentje bij.


Bianca Udding inspecteert met haar twee trouwe viervoeters het terras aan de Westerlanderweg

Er moet nog veel gebeuren in De Bonkte Hongd. De keuken is inmiddels vergroot, maar al doende komen ook tegenvallers op het pad. "De vaatwasser is overleden, dus er moet een nieuwe komen", vertelt Bianca. De friteuse is gelukkig nog in goede staat. Daarin wil Bianca ook vis, bijvoorbeeld kibbeling, gaan bakken.


De friteuse neemt een centrale plek in de keuken in

Bianca gaat zich de komende weken onder meer storten op het nieuwe menu. Een tipje van de sluier: hamburgers van vee uit de wei, desembrood en vegetarische gerechten ('bieterballen') komen op de kaart te staan. Het streven is om met het dorpsfeest open te gaan. De Bonkte Hongd is dan vooralsnog van woensdag t/m zondag geopend.

De Bonkte Hongd voldoet nog niet aan de eisen om drank te mogen verkopen. Daarvoor moet met plafond worden verhoogd en er moet een tweede toilet komen, zodat er één voor dames en één voor heren is.
In de lunchroom komen houten stoelen, afkomstig uit de kringloopwinkel en opnieuw geschilderd, en tafels te staan. "Dat draagt bij aan een een huiselijke sfeer."


Aan het terras achter de lunchroom wordt nog volop gewerkt

Achter de lunchroom is al heel wat werk verzet. "Het was een wildernis." Enkele bomen zijn gekapt en het struikgewas aan de randen heeft plaats gemaakt voor planten, die Bianca na een oproep op Facebook heeft gekregen.


De grens van het terrein heeft dankzij de vele gekregen planten een vriendelijk aanzicht gekregen

De bedoeling is, dat achter de lunchroom ook parkeergelegenheid voor bezoekers komt. De honden van Bianca hebben daar al een eigen onderkomen gekregen.
De Bonkte Hongs is te vinden op de Facebookpagina De Bonkte Hongd op 't Skrale End.


Bianca heeft vanaf het terras straks in een rustig ogenblik zicht op het verblijf van haar honden en het Amstelmeer
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Stroe 1947 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...