Fietstunnel Nes onder (N241) in Schagen open
Uitgegeven op 17-05-2017 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - De fietstunnel ter hoogte van de kruising Nes met de Provincialeweg (N241) in Schagen gaat op maandag 22 mei 2017 open. Met de komst van de tunnel heeft de provincie Noord-Holland een veilige onderdoorgang voor (brom)fietsers en voetgangers onder de N241 gecreëerd. Om de omgeving te bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de werkzaamheden, deelt de provincie ijsjes uit.Kunstenaar Michiel Kluiters brengt het kunstproject 'Monster van Nes:apos; aan in de tunnel. Het kunstproject bestaat uit een verzameling bodemvondsten die langs of in de buurt van de Provincialeweg (N241) zijn gevonden. Deze voorwerpen, aangedragen door bewoners, zijn heel precies gereproduceerd in gekleurd beton en sterk uitvergroot. De vondsten sieren straks de wand van de nieuwe fietstunnel Nes.

Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, wordt de tunnel op vrijdagmiddag 19 mei opengesteld.

Traktatie
De bouw van de tunnel heeft ruim een jaar geduurd. Om de omgeving te bedanken voor hun begrip en geduld tijdens de bouw deelt de provincie ijsjes uit aan voorbijgangers op maandag 22 mei tussen 15:00 en 18:00 uur (let wel: op is op).

Werkzaamheden rondom de tunnel
Eind juli wordt de Nes aangesloten op de nieuwe parallelweg. Dan is deze weer bereikbaar voor auto en (brom)fietsverkeer. Tot die tijd blijft voor het autoverkeer de eerder ingestelde omleidingsroute via de Snevert van kracht.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: InfoN241@noord-holland.nl. De herinrichting van de N241 is ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241.

Herinrichting N241
De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee nieuwe bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. Eind 2017 is de vernieuwde N241 in gebruik.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Toyota Auris 1.8 Hybrid Lease Pro inklusief afleverkosten
€ 13.995,-

Te koop Volkswagen up! 1.0 MBT move up
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...