Dorpsfeest Westerland viert jubileum
Uitgegeven op 17-05-2017 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

Van pleinfeest in 1982 tot Obstacle Run in 2017

WESTERLAND - Het Dorpsfeest Westerland viert dit jaar haar 35-jarig bestaan met een extra feestelijk programma op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Naast natuurlijk de bekende Kindermiddag op zaterdag en de Boerenlandfair op zondag vindt er ook een pittige Obstacle Run plaats op zaterdag.

Voorzitter René Hoekenga is enthousiast over het programma: "Van sport tot spel en ontspanning. Alles is aanwezig om er een fantastisch feest voor iedereen van te maken."
Volgens René Hoekenga is het 35-jarig bestaan van het Dorpsfeest een mooi moment om terug te kijken. "35 jaar is bijzonder genoeg om even bij stil te staan", zegt hij. "Vooral omdat het Dorpsfeest begin jaren '80 heel spontaan van start ging. Waarbij een groepje mensen met gemeenschapszin een feest organiseerde met als doel geld in te zamelen voor de restauratie van de Nicolaaskerk."


Een pleinfeest uit de beginjaren van het Dorpsfeest Westerland - foto PR/familie Deijkers

De gemeenschapszin die aan de wieg van het feest stond is er nog steeds weet hij. "De afgelopen 35 jaar zijn we uitgegroeid tot een prachtig evenement met programma-onderdelen die soms vanuit de hele regio bezoekers en deelnemers trekken. Dat geeft voldoening, maar we verliezen nooit ons doel uit het oog; inkomsten genereren voor de Wieringer verenigingen. Dat is al 35 jaar de constante factor." En voor die constante factor is flink wat mankracht in de vorm van vrijwilligers nodig geeft Hoekenga toe. Ieder jaar zijn dat zo'n honderd mensen die meehelpen tijdens de organisatie. "Daar zijn we uniek in", zegt hij. "En daar ben ik buitengewoon trots op. Daar moeten we ook zuinig op zijn, want zonder vrijwilligers geen Dorpsfeest."

Cadeau
Naast al die vrijwilligers heeft het Dorpsfeest natuurlijk ook sponsors nodig. En onlangs ontving de organisatie een prachtig jubileum-cadeau in de vorm van sponsoring door de Rabobank Kop van Noord-Holland. Zij zijn dit jaar medesponsor van de Obstacle Run op zaterdag. Hoekenga: "Een mooier cadeau kun je je als organisatie eigenlijk niet wensen. Want het betekent waardering voor de inzet van al die vrijwilligers en waardering voor onze taak om de Wieringer verenigingen te ondersteunen. Door op onze beurt een zo aantrekkelijk mogelijk programma voor publiek en deelnemers neer te zetten kunnen wij die steun ook blijven geven."

Feestelijk randje
Het programma van dit jaar heeft een extra feestelijk randje. Zaterdag begint met het 'Westerlandse bakkie', daarna volgt de Kindermiddag en zullen steppers van de Nederlandse Autoped Federatie een criterium rijden. Die middag kunnen sportievelingen ook de uitdaging aangaan tijdens de Wieringer Obstacle Run, een run over 5 km met 40 pittige hindernissen. Aan het begin van de avond volgt het WK Kuilbanden gooien met daarna natuurlijk het feest in de grote tent. De zondag staat traditiegetrouw in het teken van de Boerenlandfair met aansluitend live muziek in de tent.
Voor meer informatie over het Dorpsfeest of de verschillende programma-onderdelen: www.dorpsfeestwesterland.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...