Stekjesmarkt in de Marske in Hippolytushoef
Uitgegeven op 15-05-2017 om 16:32  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaterdag 20 mei organiseert kringloopwinkel de Marske weer de maandelijks themamarkt. Deze zal opnieuw gericht zijn op de vensterbank maar vooral ook op de tuin. Stekjes kunnen er worden gekocht voor een zeer zacht prijsje waar later dit jaar bijvoorbeeld heerlijke tomaten aan verschijnen of komkommers, radijsjes, maar ook struiken voor kruisbessen of gewoon voor de sier.


De opbrengst komt ten goede aan een goed doel.

De stekjes en planten zullen op het plein voor de Marske worden uitgestald en een ieder kan daar naar hartenlust zijn tuin en ook zijn kamer voorzien van mooi jong groen. En wilt u dit groen liever in een pot stoppen. Ook dan bent u op het juiste adres want een flink aantal potten zijn door heel wat mensen ingebracht. Ook t.a.v. tuingereedschap doet de Marske zijn best om aan de vraag van zijn klanten zoveel mogelijk te voldoen.
Kortom. Alleszins de moeite waard om vanaf 10 uur “de markt” te bezoeken maar zeker ook de winkel. Daar is veel op het gebied van brocante, doorsnee meubelen, huishoudelijk artikelen, kunst, curiosa en nog véél meer te vinden en gaat de inwendige mens trek krijgen? In de ontmoetingsruimte komt u ruim aan uw trekken want daar is koffie- thee- gebak- soep- broodjes worst en nog meerdere zaken verkrijgbaar en…je kunt er even lekker bijpraten. Bijvoorbeeld over Roemenië, waar alle inspanningen voor bedoeld zijn.Want de hele opbrengst van de markt is ook nu bedoeld voor één van de projecten die de SNR steunt. Zo is deze markt bedoeld om te zorgen dat de kok van de kinderopvang in Soard weer haar werk kan doen ofwel dat er weer salaris voor haar betaald kan worden. Tot voor kort maakte zij dagelijks een lunch voor de 22 kinderen die sinds oktober 2016 in de door de SNR gesponsorde kinderopvang. Haar salaris moest alleen komen uit het kruidenierswinkeltje ‘Project of hope” dat midden in de Roma- wijk van Soard wordt gedreven door tevens de leiders van de kinderopvang. Echter, er wordt te weinig verdient om ook dat salaris te kunnen betalen. We spreken dan over 336 euro op maandbasis inclusief afdracht van de loonbelasting.
De kruidenierswinkel is toch al een vreemde eend in de Roma- wijk want principieel wordt daar geen alcohol of tabak verkocht. Dit omdat er een groot alcoholprobleem onder de bevolking is waar op grote schaal geweld door ontstaat, vooral binnen de gezinnen en het is feitelijk ook onverkoopbaar om, wanneer er nauwelijks geld is om een maaltijd op tafel te zetten, geld uit te geven aan rookwaar. De winkel die dus uit principe deze twee artikelen niet verkoopt kreeg in het begin maar weinig overlevingskans als bedrijf maar het tegendeel is waar. De winkel weet wél te overleven en het wordt best heel goed bezocht. Alleen dat salaris van de kok gaat dus vanuit de SNR komen.
Op de lentetuin in Breezand begin mei hebben een aantal mensen spontaan geld verdient door koffie en taart te verkopen. Dit bracht 470 euro op. Samen met de opbrengst van deze markt kunnen we de kok weer een paar maanden belonen voor haar werk.
Overigens gaat een deel van de vrijwilligers van de Marske komende zomer, op eigen kosten, voor een ruime week naar Roemenië toe om daar de handen uit de mouwen te steken. Geholpen zal er worden in de kringloopwinkel “Maxima” en bij de verspreiding van hulpgoederen onder de meest armen rondom Sighisoara. Maar wel onder leiding van de Roemeense zusterorganisatie van Stichting Netwerk Roemenië, n.l. de Associatie Pro Familia Sighisoara. Zij kennen de mensen het beste en weten ook waar de grootste nood zit.
U kunt uw steentje aan dit alles bijdragen door bijvoorbeeld de markt van 20 mei te bezoeken. De Marske kunt u vinden aan de Irisstraat 2, 1777XP in Hippolytushoef en duurt van 10 tot 16 uur.


(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Ford C-Max 1.6 TDCI Titanium incl afleverkosten
€ 9.795,-

Toyota Auris 1.8 Hybrid Lease Pro inklusief afleverkosten
€ 13.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...