Teamprestatie brengt VZV Europees avontuur
Uitgegeven op 30-04-2017 om 20:10  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - VZV heeft in Venlo door een collectieve teamprestatie het ticket binnengehaald voor een Europees handbalavontuur. Beide teams waren in deze alles beslissende ontmoeting aan elkaar gewaagd. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer, dat weer kon beschikken over de herstelde Lisanne Kolken en Dymphie Keesom, behaalde in een zinderende slotfase een zwaarbevochten 24-25 overwinning.

Venlo opende de score waarna VZV door Linsey Perre een treffer van Joyce Hillen en een break van Lotte Prak een 1-3 voorsprong wist te nemen. Kim Jimmink zorgde uit een strafworp voor 2-4. VZV was beter alleen, bij 5-5 en 10-10 moest VZV tegenstander Venlo naast zich dulden. Bij het rust signaal van de prima leidende scheidsrechters Holierhoek/Smit had VZV een minimale voorsprong in handen, 12-13.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een uitstekend keepende Amber Zomerdijk en een geconcentreerd spelend VZV. VZV kiep door twee treffers van Joyce Hillen en een fraai doelpunt van Kim Jimmink weer uit naar drie punten voorsprong.
VZV zette de hoekspeelsters vast en verdedigde deze wedstrijd wat meer vooruitgeschoven. Daardoor liep het zelf weinig tegen een strafworp of twee minuten straf op.
Linsey Perre kreeg uit een mislukte aanval van VZV de bal op een presenteerblaadje van keepster Sanne Hessing en scoorde bekwaam uit de tegen haar aangegooide uitworp.
Het team van trainer/coach Richard Curfs kwam in deze zenuwslopende partij bij de stand 17-17 nog één keer langszij door vier keer achter elkaar tegen te scoren. Het pakte zelfs een 18-17 voorsprong.

Joyce Hillen, topscorer met 6 Treffers - archieffoto Patrick Hogervorst

Joyce Hillen, die met 6 treffers topscorer zou worden, zette VZV met twee prima treffers weer op voorsprong, 18-19. Er volgde een bloedstollende slotfase.
Met nog twee minuten te gaan bij de stand 22-23 kende het uitstekend leidende scheidsrechterskoppel Maedilon /VZV een strafworp toe. Alles wat Venlo was protesteerde fel tegen. Kim Jimmink benutte ook dit buitenkansje koelbloedig.
In de slotminuut scoorde Venlo nog de laatste treffer van dit enerverende duel. Het leverde VZV een zwaar bevochten maar verdiende vierde plaats op de ranglijst op. Eindstand 24-25.

Doelpunten: Joyce Hillen 6, Kim Jimmink 5, Linsey Perre 3, Lotte Prak 2, Lisanne Kolken 2, Florance Kos 2, Jane Kramer 2, Albertine Abube 2 en Djazzmin Trabelsi 1.

Kim Jimmink benutte alle strafworpen en scoorde totaal 5 doelpunten - archieffoto Patrick Hogervorst

Doordat Dalfsen het thuisspelende SEW met ruime cijfers wist te verslaan eindigde Maedilon/VZV door deze knappe overwinning net als in de regulaire competitie in de Kampioenspoule op de vierde plaats. VZV speelt nu nog 2 onderlinge wedstrijden om de definitieve 3e of 4e plaats.

Zaterdag 6 mei speelt VZV de thuiswedstrijd om de derde en vierde plaats:
Maedilon/VZV Ds1 tegen Quintus Ds1 in Sporthal ’t Zijveld; aanvang 20:30 uur.
Zaterdag 13 mei speelt Maedilon/VZV Ds1 de uitwedstrijd tegen Quintus Ds1. Ook bij deze wedstrijd kunnen weer veel supporters met de bus van Taxi van Diepen mee.