Sterk Succes verslaat Wieringerwaard
Uitgegeven op 30-04-2017 om 17:55  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWAARD - Succes heeft in Wieringerwaard een dik verdiende overwinning op de plaatselijke club behaald. Het werd uiteindelijk 0 - 2, maar gezien de krachtsverhoudingen had de uitslag hoger uit kunnen vallen.

Voor rust was het verschil nog niet zo groot. Succes had wel een veldoverwicht, maar het kreeg eigenlijk maar twee kansen. Ze waren beide voor Schouwenaar. Eerst schoot hij een open kans over en een schitterende kopbal werd uitstekend door de keeper van Wieringerwaard gepareerd. Wieringerwaard kwam tot 1 kans, die door de aanvoerder werd overgeschoten.

Na de pauze was er ineens een ander spelbeeld. Succes was heer en meester en via uitstekend middenveldspel kreeg Succes een groot aantal mogelijkheden. Zo was er een prachtige voorzet van absolute uitblinker Kaan. De vrije kopkans was er daardoor voor Norder, maar hij kopte in de handen van de doelman. Vijf minuten later was het wel raak. Er was een verkeerde terugspeelbal van Wieringerwaard. De attente René de Kleine reageerde uitstekend en alleen voor de keeper faalde hij niet en zo kwam Succes op een verdiende 0 - 1 voorsprong. Even later weer een prachtige pass van Kaan op de Kleine. Die passeerde twee man, maar stuitte op de keeper. In dezelfde minuut kreeg de goed spelende Norder een open kans net binnen de zestien, maar hij schoot te slap naast. Wat opviel was dat de ruimtes op het middenveld steeds groter werden en Succes dit prima uitspeelde. De ene na de andere aanval ging richting de goal van Wieringerwaard. In de tachtigste minuut werd de wedstrijd beslist. Een prachtige steekpass met de buitenkant van de voet van Norder belandde voor de voeten van Schouwenaar. Alleen voor de keeper faalde hij niet 0 - 2). De laatste tien minuten speelde Succes de wedstrijd professioneel uit en kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Door dit resultaat blijft Succes een minieme kans op de nacompetitie houden. Op het ogenblik staat Succes op een verdienstelijke vijfde plaats, maar het moet nog 1 plaats stijgen.
Naast de eerder genoemde Kaan speelde het hele middenveld een prima wedstrijd en ook achterin viel het solide spel van Jorna en Jansma op. Verder kreeg Klaaren nog een domme gele kaart voor het wegtrappen van de bal en viel Nan Klein in de rust in voor René de Kleine.

Volgende week speelt Succes uit tegen koploper Hollandia T en wat leuk zou zijn als Succes voor de grote supportersschare (ook vandaag weer) voor een stunt zou kunnen zorgen. Waarom niet, vooral als je kijkt naar het uitstekende technische voetbal tegen Wieringerwaard.