Rondje over oost Wieringen
Uitgegeven op 29-04-2017 om 15:55  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Rondje om met fotograaf Henk-Jan Wittink. Mocht u het nog niet weten, Peter Stoop is het rustig aan gaan doen. Uiteraard blijft Peter wel fotograferen voor Wieringernieuws en Hollandskroonnieuws. Voor de serie van deze week heeft Henk-Jan een telefoon van Samsung gebruikt, het kwam tijdens het fietsen zomaar op om wat foto's te maken. Volgende week een rondje om met de grote Nikon.


In de haven van de oude havenmond, wat nu de vlucht, c.q. berghaven is, wordt het Waddenbelevingspunt gplaatst op een metalen buis die in de grond geplaatst wordt. Dat is wel een aparte plaats om deze te plaatsen, midden in de haven...??

Ra ra waar is dit? Volgende week de uitslag. Stuur uw oplossing naar de redactie en maak kans op een worst. O ja, Dirk Jan krijgt er eerst eentje, was ik vergeten, sorry DJ!

Tudden Oosterland en Den Oever liepen de koeien van de familie Van Duin heerlijk buiten in het zonnetje van het verse gras te snoepen.

Dit is een beeldhouwwerk ontworpen door de bekende Wieringer beeldhouwer Theo Mulder. Als ze dat maar laten staan. Het is een prachtig Wadden belevingspunt en kost niets. Het is gebouwd in de vorm van een schip. Door de gaten kunt u 'vogelen'. Het is hier een genot om van het Wad te genieten.

Links de beleving, rechts dus in de haven het belevingspunt.

Ten Brinke schiet lekker op met de nieuwe weg langs de Hofmanshaven. Waarom zou men deze haven zo noemen? Officieel is het de Zuiderhaven.

Onder het asfalt komt de klinkerweg tevoorschijn. Dit was de voorloper van de A7. Vroeger bestond de hele Afsluitdijk uit deze klinkers.

Zeelands roem, de mosselvloot ligt in de 'Waddenbelevingshaven'.

MZI, Mossel Zaadopvang Installaties. Mosselzaad vangen zonder de grond te beroeren.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Werkhaven 1928 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...