Verdiende winst VZV in derby tegen SEW
Uitgegeven op 23-04-2017 om 13:51  |  link  |  bewaar  |  print

’t VELD - Maedilon/VZV heeft zaterdagavond ondanks het gemis van steeds meer geblesseerde speelsters in de derby tegen streekgenoot SEW de eerste overwinning in de kampioenspoule weten te behalen, 27-23.

In een volle Sporthal ’t Zijveld heeft het team van trainer/coach Betty Plasmeyer de toeschouwers als vanouds laten genieten en revanche genomen op de eerdere nederlagen. SEW begon de wedstrijd overdonderend binnen 30 seconden lag de bal al in het net en na 5 minuten had de thuisploeg al vier tegentreffers moeten incasseren. Net als in de voorgaande wedstrijden startte VZV niet overtuigend. Alleen Lotte Prak wist het doel te vinden, 1-4. VZV nam hierna steeds meer de regie in handen. Kim Jimmink verzilverde een strafworp, Amber Zomerdijk zorgde na een prima redding voor een break op Linssey Perre en Lotte Prak bracht de stand weer in evenwicht 4-4.

Lotte Prak ,topscorer met 9 doelpunten, was bijna niet te stoppen - Foto’s Patrick Hogervorst

Linssey Perre bezorgde VZV de eerste voorsprong, waarna SEW nog wel twee maal scoorde. Dat was de laatste voorsprong voor het team van coach Ronald van der Kamp. SEW, dat bij een overwinning ook Europees handbal zou bereiken, werd vervolgens door de thuisploeg overdonderd en kwam er in de laatste fase tot rust niet meer aan te pas.
Er was een opstootje op de volgepakte tribune, waar een SEW supporter Albertine Abube onheus bejegende. De speelster nam met een fantastisch doelpunt sportief revanche. Joyce Hillen bracht de stand op 15-9. Keepster Amber Zomerdijk verrichtte weer een uitstekende redding en de perfect aangegooide break werd door Djazzmin Trabelsi uitstekend afgerond 16-9. Het laatste VZV doelpunt voor de pauze kwam op naam van Krissy Hogervorst, één van de drie jeugdige talenten die door de vele blessures aan de selectie waren toegevoegd.
SEW verzilverde net voor het rustsignaal nog een door de goed en onopvallend fluitende scheidsrechters v.d. Linden en Hendriks toegekende strafworp. Ruststand 18-11.

Jane Kramer scoort zwaar gehinderd

In de beginfase na rust hetzelfde spelbeeld. Maedilon/VZV speelde gedrevener en met meer overtuiging dan het favoriet geachte SEW. De eerste vier treffers waren dan ook voor de thuisploeg, waarvan de 21-11 uit een break van Kim Jimmink en Joyce Hillen een beauty was.
SEW herpakte zich en wist de 10 doelpunten achterstand weer terug te brengen doordat bij VZV de scherpte afnam. Een break van SEW werd door de uitblinkende Amber Zomerdijk onschadelijk gemaakt, waarna de cirkelspeelster van SEW door haar derde gele kaart naar de tribune werd verwezen. Door een benutte strafworp van Lotte Prak, 23-15. Zij denkt na dit seizoen waarschijnlijk te stoppen met handbal. Ze werd ondanks haar zware en persoonlijke dekking met negen treffers topscorer.
SEW kwam wel steeds dichter bij, al wist de thuisploeg nog wel een paar razend snelle break-outs te verzilveren. SEW zag nog een strafworp op de paal belanden en bij VZV nam keepster Monique de Wit de laatste minuten plaats onder de lat. Het bleek een uitstekende wissel te zijn. Met enkele spectaculaire reddingen wist ook zij de tegenstander het scoren te beletten en de overwinning veilig te stellen. Eindstand 27-23 .

Ongekende blijdschap na winst op streekgenoot SEW

Doelpunten: Lotte Prak 9, Kim Jimmink 5, Linsey Perre 5, Djazzmin Trabelsi 2, Joyce Hillen 2, Florance Kos 1, Jane Kramer 1, Albertine Abube 1 en Krissy Hogervorst 1

Woensdagavond speelt VZV de laatste thuiswedstrijd: Maedilon/VZV Ds.1 - Virto/Quintus Ds.1 aanvang 20.15 uur in Sporthal ’t Zijveld.
Zaterdagavond nog de uitwedstrijd van het uitstekend en boven verwachting verlopen Eredivisiedebuut uit tegen Cabooter Groep/Handbal Venlo; ook weer met de supportersbus.